Türkiye'ye olası yaptırımları konuşmak için Trump'tan Cumhuriyetçi senatörlere davet

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının ardından Ankara'ya uygulanacak olası yaptırımları görüşmek için Cumhuriyetçi senatörleri toplantıya çağırdı

Fotoğraf: AP

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının ardından Ankara'ya uygulanacak olası yaptırımları görüşmek üzere Cumhuriyetçi senatörleri toplantıya çağırdı.

Cumhuriyetçi senatörlerin tamamına Başkan Trump adına toplantı davetiyesi gönderildi.

Washington Post gazetesinin haberine göre gelecek hafta salı günü düzenlenecek olan toplantı yerel saat ile 16.00'da yapılacak.

Toplantının sadece senatörlere özel olacağı belirtildi.

Trump, daha önce ise S-400'ler konusunda Türkiye'ye adil davranılmadığını, önceki Başkan Barack Obama yönetiminin Türkiye'nin Patriot alma isteğine olumsuz yanıt verdiğini ifade etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanı S-400'lerin Türkiye'ye ulaşmasının ardından olası yaptırımlar konusunda önce "Şimdilik bunu düşünmüyoruz" demiş, aynı gün içinde yaptığı ikinci açıklamada "Birçok neden dolayısıyla çok çok zor bir durum. Şu anda inceliyoruz" diye konuşmuştu.

Amerika'nın Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA), ABD'ye tehdit olarak görülen ülkelere  yaptırım öngörüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU