Bahçeli'ye sunulan haritaya Yunanistan'dan tepki: Erdoğan, küçük ortağının maskaralıklarına ilişkin konumunu belli etmeli

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis paylaşımında "Aşırılıkçıların hummalı bir rüyası mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı? Başka bir provokasyon mu yoksa gerçek hedef mi?" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter @ayyildirim1

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege'deki adalar üzerinden tartışmalar devam ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye verilen bir harita Yunanistan'da tepki çekti.

Bahçeli'ye Ülkü Ocakları tarafından bayramın ikinci günü sunulan haritada "Denizlerdeki Misak-ı Millimiz" ibaresi yer alırken, Yunanistan'a ait birçok adanın ve Girit’in Türkiye sınırlarına dahil edildiği görüldü. 

Harita Yunanistan'da yankı buldu. Hükümet Türkiye'yi Ege'de tansiyonu yükseltmekle suçladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Özür bekliiyoruz"

Gazete Duvar'ın Kathimerini gazetesinden aktardığı habere göre; diplomatik kaynaklar Atina'nın özür beklediğini söyledi. 

Sosyal medya hesabından Bahçeli'nin de bulunduğu fotoğrafı paylaşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise şu ifadeleri kullandı: 

Şu haritaya bir bakın. Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos, Türkiye hepsini ele geçirmiş. Aşırılıkçıların hummalı bir rüyası mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı? Başka bir provokasyon mu yoksa gerçek hedef mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına ilişkin konumunu belli etmeli.       

 

 

 

Gazete Duvar,  Kathimerini

DAHA FAZLA HABER OKU