Biden'dan Amerikalılara çağrı: "Silahlı şiddetle ilgili deneyimlerinizi bana anlatın"

"Size uyarsa hikayenizi paylaşabilirim"

Başkan Joe Biden, Amerikalıların silahlı şiddet deneyimlerini kendisiyle paylaşmasını istiyor (Twitter/Potus)

ABD Başkanı Joe Biden, yeni silah kontrolü yasasının kabulünü kutlayacağı konuşması için, Amerikalılardan silahlı şiddet deneyimlerini kendisiyle paylaşmalarını istedi.

Başkan resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Pazartesi günü Daha Güvenli Topluluklar Yasası'nın kabulünün kutlamasına ev sahipliği yapıyorum" dedi:

Bu öğleden sonra, söyleyeceklerim üzerinde çalışıyorum. Sizden bilgi almak istiyorum.

Biden, Amerikalıların kendisine mesaj atarak "silahlı şiddetin topluluklarını nasıl etkilediğini paylaşmasını" istediğini söyledi:

Sizin için de uygunsa hikayenizi paylaşabilirim.

Geçen ay Biden, neredeyse son 30 yıldır yapılan ilk kayda değer federal silah reformuna imza atarak yasalaştırdı.


İki partinin de desteklediği tasarı, federal sicil kontrollerini genişletmeyi öngören bir hüküm içeriyordu. Böylece ateşli silah perakendecileri, 18 ila 20 yaşındaki müşteri adaylarının hem eyaletteki hem de yereldeki çocukluk ve akıl sağlığı kayıtlarını incelemekle yükümlü oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ateşli silahlara erişemeyen suçlular listesine partnerleriyle "ciddi" ilişki yaşayan ve aile içi şiddetten hüküm giymiş kişileri ekleyen yasa, onların isimlerini FBI'ın Ulusal Anında Sicil Kontrolü Sistemi'ne ekleyerek "erkek arkadaş" yasal boşluğu diye anılan açığı da kısmen kapatıyor.

Yıllarca süren çıkmazdan sonra, Teksas'ın Uvalde ve New York'un Buffalo kentlerinde yaşanan toplu silahlı saldırıların ardından kanun yapıcılar nihayet silah kontrolü önlemlerini yürürlüğe sokmak zorunda kaldı.

Bağımsızlık Günü münasebetiyle Highland Park'ta düzenlenen geçit töreninde 7 kişiyi vurarak öldürdüğünü ve onlarca kişiyi de yaraladığını itiraf eden 21 yaşındaki silahlı erkek, ailesindeki herkesi "öldürmekle" tehdit ettiğinde polisin aile evine çağrılmasından sonra bile yasal yollarla birkaç silah satın alabilmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU