Litvanya, Türkiye'nin bağışladığı Bayraktar İHA'sını Ukrayna'ya göndermeye hazırlanıyor

İHA'nın Ukrayna'ya gönderilmesi ile alakalı Bakan Anusauskas, "Bu savaşın gidişatını değiştirmeyecek. Litvanya halkı, Ukraynalılara sembolik bir yardımda bulunuyor" dedi

Fotoğraf: AA

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Litvanya hükümetinin dün akşam bağışlanan Bayraktar TB2 insansız hava aracını (İHA) Ukrayna'ya göndermeye hazırlandığını açıkladı.

Bayraktar TB2'nin bağışlanmasının ardından Anusauskas, Baykar ve Litvanya'nın toplanan miktardan 1.5 milyon euronun İHA'yı silanlandırmak için kullanılması ve kalan miktarın Ukrayna'ya insani yardım için harcanması konusunda anlaştığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anusauskas, "Bu savaşın gidişatını değiştirmeyecek. Litvanya halkı, Ukraynalılara sembolik bir yardımda bulunuyor" dedi.

Litvanyalıların Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA) satın almak için düzenledikleri bağış kampanyasında yaklaşık 6 milyon euro toplamalarından sonra İHA'ların üreticisi Baykar ve Türkiye Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Bayraktar TB2 İHA'sının Ukrayna'ya gönderilmesi için Litvanya'ya bağışlanmasına karar vermişti. 

Son yıllarda 20'den fazla Bayraktar TB2 satın alan Ukrayna, 27 Ocak'ta 16 tane daha sipariş vermişti. Yeni siparişler Mart ayında teslim edilmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU