Barış Soydan: 128 milyar doların video kayıtları çıkar mı?

"İddiaya göre o dönemde bu satışlara şahit olan bazı Hazine ve kamu bankası yöneticileri bu konuda konuşmak istiyorlar"

Fotoğraf: AA

Halk TV yazarı Barış Soydan, iktidarın kuru düşürmek için sattığı belirtilen 128 milyar dolarla ilgili bir iddiayı gündeme getirdi. Soydan’a göre, kamu bankaları eliyle satılan milyarlarca dolar hakkında ekonomi yönetiminin bankalardaki hazine birimlerini ziyaret ettiği görüntüler servis edilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barış Soydan’ın bugünkü köşe yazısının bir kısmı şöyle:

Muhalefetin, seçim öncesinde 128 milyar dolara dair yeni ayrıntılar açıklayacağı söyleniyor. 2019 ve 2020 yıllarında Merkez Bankası rezervlerinden satışın kamu bankaları aracılığıyla yapıldığı biliniyor. Buna ilişkin 27 Mart 2019’da Dünya gazetesinde yayınlanan “Gece TL'yi nöbetçi dealer savunuyor” başlıklı haber hâlâ internette duruyor. (https://www.dunya.com/finans/haberler/gece-tlyi-nobetci-dealer-savunuyor-ozel-haberi-442148)

İddiaya göre o dönemde bu satışlara şahit olan bazı Hazine ve kamu bankası yöneticileri bu konuda konuşmak istiyorlar.

Daha da ilginci, satışlar sürerken ekonomi yönetiminin hazine birimlerini ziyaret ettiğini gösteren kamera kayıtları ve fotoğrafların olduğunu söyleniyor.

CHP’de ekonomi bürokrasisini tanıyan bir milletvekiline bu iddiayı sordum. "Bize gelen iddiaların önüne arkasına bakıyoruz, emin olmadan açıklamak istemiyoruz" yanıtını aldım… Peki emin olduklarında? “O zaman Kemal Bey uygun görürse açıklar.”

Seçime doğru iki taraf da hazırlıklarını tamamlıyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU