İsrail medyası: ABD'den Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesiyle ilgili gelen açıklama İsrail'i rahatlattı

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Filistin yönetiminin, Ebu Akile'nin ölümüne neden olan kurşun üzerinde yapılan adli incelemelerin sonucunu kabul etmediği ancak bu sonucun İsrail'i rahatlattığı ifade edildi

Fotoğraf: AA

ABD'nin, Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesiyle ilgili olarak İsrail'i doğrudan suçlayıcı ifade kullanmamasının İsrail'e rahat nefes aldırdığı belirtildi.

İsrail merkezli Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Filistin yönetiminin, Ebu Akile'nin ölümüne neden olan kurşun üzerinde yapılan adli incelemelerin sonucunu kabul etmediği ancak bu sonucun İsrail'i rahatlattığı ifade edildi.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Yair Lapid, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, inceleme sonucunun Ebu Akile'nin vefatından sorumlu olanları belirlemenin mümkün olmadığını ortaya koyduğunu dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lapid, İsrail ordusunun, Batı Şeria da dahil olmak üzere Filistinlilere yönelik operasyonlarına devam edeceğini söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise televizyonda yaptığı ve Twitter hesabından yayımladığı konuşmasında, Ebu Akile'nin ölümünden "siviller arasında faaliyet gösteren ve olay sırasında İsrail askerlerine ateş açan Filistinli silahlı kişilerin sorumlu olduğunu" söyledi.

Gantz, "laboratuvar incelemesine rağmen, kesin sonuca ulaşmak mümkün olmadı" ifadesini kullandı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) ise ABD'li bir uzmanın Kudüs'te İsrail polisine ait bir laboratuvarda, Ebu Akile'nin ölümüne neden olan kurşun ve ateşlendiği silah üzerinde inceleme yaptığını duyurdu.

Filistin yönetimi, söz konusu kurşunu Amerikalılara teslim etmişti.

ABD, Filistinli gazetecinin muhtemelen İsrail tarafından vurulduğu sonucuna vardı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, bugün konuya ilişkin yazılı açıklamasında, Ebu Akile'nin ölümüne neden olan kurşuna yönelik yürütülen adli incelemede kurşunun kaynağının tespit edilemediğini ancak Ebu Akile'nin muhtemelen İsrail güçlerince vurulduğu sonucuna varıldığını açıklamıştı.

Sözcü Price, "Güvenlik Koordinatörü, Şirin Ebu Akile'nin ölümüne muhtemelen İsrail Savunma Kuvvetleri mevzilerinden gelen mermilerin neden olduğu sonucuna vardı.” ifadelerini kullanmıştı.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU