Hong Kong'da mucize gerçekleşti: Batan gemiden bir kişi daha kurtarıldı

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor (AP)

Hong Kong açıklarında ikiye bölünen gemiden sevindirici haber geldi. Çin'den gelen kurtarma ekibinin, 30 kişilik mürettebattan dördüncü bir kişiyi bu sabah kurtardığı açıklandı.

Çin bandıralı "Fujing001" adlı vinç gemisi, Chaba Tayfunu'nun yol açtığı şiddetli rüzgar ve dalgaların etkisiyle, Hong Kong'un 300 kilometre güneybatısında gövdesi kırılarak cumartesi suya gömülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hong Kong Uçuş Hizmetleri İdaresi aynı gün mürettebattan üçünü kurtarırken, arama çalışmaları kötü hava koşulları sebebiyle cumartesi gecesi boyunca durdurulmuştu. Durumunun stabil olduğu açıklanan üç kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Yetkililer dün düzenlenen basın toplantısında mürettebatın diğer üyelerini canlı olarak kurtarma şansının "çok çok zayıf" olduğunu söylemişti:

Yüreklerimiz kayıp denizciler ve onların aileleriyle beraber. Umuyorum en azından bir kısmına ulaşabiliriz fakat bu, mucize olacaktır.

Ancak Guangdong Deniz Arama ve Kurtarma Merkezi mucizeyi gerçekleştirerek bir kişiyi daha kurtardı.

Kurtarılan işçinin sağlığının "normal" olduğu açıklandı. Fujing001 gemisindeki 26 kişiyse hâlâ kayıp.

Hong Kong Uçuş Hizmetleri İdaresi operasyonda dün itibarıyla üç uçak, 6 helikopter ve 36 kişilik kurtarma ekibinin görev yaptığını bildirdi.

Guangdong Deniz Arama ve Kurtarma Merkezi'yse 7 kurtarma gemisinin yanı sıra başka gemilerin de çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu.

 

Independent Türkçe, CNN International, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU