Berlin'deki İbn Rüşd - Goethe Camii, Onur Haftası için gökkuşağı bayrağı astı

Özgürlükçü İbn Rüşd - Goethe Camii, LGBT+ topluluklarını hoş karşılıyor

Berlin'deki İbn Rüşd - Goethe Camii'nde ilk kez LGBT+ bireylere destek için gökkuşağı bayrağı açıldı (İbn Rüşd - Goethe Camii/Facebook)

Onur etkinliklerinin başlamasıyla birlikte Berlin'deki bir cami, LGBT+ topluluklarını desteklemek için gökkuşağı bayrağını dalgalandıran ilk Alman camisi olduğunu açıkladı.

Ülkedeki tek "özgürlükçü" cami olduğunu iddia eden İbn Rüşd - Goethe Camii, 1 Temmuz Cuma günü sembolik bayrağı küçük bir kitlenin önünde açtı.

Katılımcıların "Aşk helaldir" sloganı taşıyan rozetler taktığı törende Berlin Kültür Senatörü Klaus Lederer ve Eyalet Başkanı Kai Wegner de hazır bulundu.

Caminin kurucusu Seyran Ateş, bu bayrağı asmanın İslam inancına sahip LGBT+ bireyler için "son derece önemli" olduğunu söyledi.

Queer.de'ye göre Ateş şöyle devam etti:

Bu, inançları ve cinsel kimlikleri arasında seçim yapmak zorunda olmadıklarını ancak öylece, oldukları gibi kabul edildiklerini gösteriyor.

İbn Rüşd - Goethe camisinin 6 imamından biri olan Mo el-Ketab, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'ye yaptığı açıklamada, dini kurumun "farklı kişiler için güvenli bir yer olduğunu, bu sayede onların da hayatlarının manevi yönünü deneyimleyebileceğini" söyledi:

Diğer birçok caminin de bu şekilde gökkuşağı bayrağını göstermesini veya LGBT+ topluluğu için başka olumlu simgeler sergilemesini umuyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu jest, haftasonundaki Onur etkinlikleri öncesinde yapıldı. Birçok şehirde binlerce kişinin LGBT+ dayanışmasının göstergesi olarak gösterilere ve yürüyüşlere katılması bekleniyor.

Berlin'de genellikle Berlin Christopher Street Day (CSD) olarak anılan Onur etkinlikleri, bu haftasonu yerine 23 Temmuz'da düzenlenecek.

Caminin bayrak töreninde de yer alan CSD yönetim kurulu üyesi Marc Eric - Lehmann, bu etkinliği LGBT+ bireyler için "inanılmaz derecede güçlü bir işaret" olarak nitelendirdi.

DW'ye "Queer bireyler de dindar olup Tanrı'ya inanabilir" dedi:

Berlin'de sadece bar ve kulüplerdeki güvenli alanlardan bahsetmemeliyiz, ibadethanelerdeki güvenli alanlardan da bahsetmek zorundayız.

2 Temmuz Cumartesi günü, Pride in London'a (Londra'daki Onur Yürüyüşü) katılmak veya yürüyüşü izlemek için bir milyondan fazla kişinin başkente inmesi bekleniyor.

Geçit töreniyle, 1972'de Londra'da düzenlenen ilk Pride in London yürüyüşünün 50. yıldönümü kutlanacak.

The Independent, Pride in London 2022'nin resmi yayın ortağıdır.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU