Biden yönetimi Türkiye'ye olası F-16 satışına destek verdi

Wallander, yaptığı açıklamada Türkiye'nin güçlü savunmaya kabiliyetlerine sahip olmasının NATO'yu kuvvetlendireceğini söyledi

Fotoğraf: AA

Biden yönetimi dün, Ankara'nın Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine yönelik vetosunu kaldırmasından bir gün sonra, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışında destek veren açıklamalarda bulundu.

Gazetecilere konuşan ABD'nin Uluslararası Güvenlik İlişkilerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander, dün akşam basına yaptığı açıklamada Türkiye'nin güçlü savunmaya kabiliyetlerine sahip olmasının NATO'yu kuvvetlendireceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wallander, "ABD, Türkiye'nin avcı uçağı filosunu yenileme çalışmalarını destekliyor çünkü bu, NATO'ya ve aynı doğrultuda ABD'nin güvenliğine katkıda bulunuyor" dedi.

Wallander, "Bu planlar üzerine çalışmalar sürüyor. Bizim kontrat aşamalarımıza göre gerçekleştirilmeleri gerekiyor" diye ekledi.

Erdoğan, Biden ile görüştü

İki ülkenin liderleri dün NATO zirvesi kapsamında ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeden önce gazetecilere konuşan Erdoğan F-16 konusunu gündeme getirmedi ancak Biden ile "uzun aradan sonra" bir araya geldiği için memnun olduğunu ifade etti. İkilinin toplantısı yaklaşık bir saat sürdü.

ABD Ankara'nın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini satın alması sonrası yaptırım başlatmış ve Türkiye'yi F-35 savaş uçağı programından çıkarmıştı.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU