Biden: Putin Avrupa'nın Finlandiyalaşmasını istiyordu ancak Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek

NATO Genel Sekreteri ile birlikte açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin Avrupa'daki mevcudiyetini artıracağını söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile basına açıklama yaptı / Fotoğraf: Twitter

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin Avrupa'daki mevcudiyetini artıracağını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile basına açıklama yaptı.

Madrid'deki zirvede ittifak olarak birlik ve kararlılık mesajı verdiklerini belirten Biden, zirvede NATO ülkelerinin Finlandiya ve İsveç'i üyeliğe kabul etme mesajı vereceğini ifade etti.

Biden, "İki ülkenin tarafsızlık geleneğinden vazgeçerek NATO'ya katılmaya karar vermesi ittifakımızı daha güçlü yapacaktır" dedi.

Bunun da birlik ve kararlılık mesajını desteklediğini dile getiren Biden, "Güvenlik ortamındaki değişikliklere karşılık olarak ve toplu savunmamızı güçlendirme adına bugün ABD'nin Avrupa'daki kuvvetlerini artıracağını ilan ediyorum" diye konuştu.

Birleşik Krallık'a ilave iki F-35 filosu gönderilecek

Biden, ülkesinin daha önce Avrupa'daki asker sayısını 100 bine çıkardığını hatırlatarak bunu artırmaya devam edeceklerini, İspanya'daki destroyer sayısını 4'ten 6'ya çıkaracaklarını, Polonya'da kalıcı bir karargah kuracaklarını, Romanya'da konuşlu muharebeye hazır birlik bulunduracaklarını, birleşik Krallık'a ilave iki F-35 filosu göndereceklerini, İtalya ve Almanya'da hava savunmasını güçlendireceklerini kaydetti.

Putin'e gönderme

NATO'nun önemini kanıtladığını, her zamankinden daha fazla önem taşıdığını vurgulayan Biden, şunları söyledi:

Finlandiya ve İsveç liderlerine Beyaz Saray'da da söylemiştim. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Avrupa'nın Finlandiyalaşmasını istiyordu ancak Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek. Avrupa'nın güvenliğini garanti altına almak için yapılması gereken bu

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU