Erkan Baş'tan Erdoğan'a maaş tepkisi: İlk defa büyük bir fedakarlık yaptı

"Tayyip Erdoğan, gerçekten ilk defa büyük bir fedakarlık yaptı. Gerçekten çok büyük bir fedakarlık yaptı. Kendisine buradan yürekten teşekkür ediyoruz"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Kaçıncı kez petrol bulduk, kaçıncı kez doğal gaz bulduk, kaçıncı kez zenginleşiyoruz; bunları bilmiyorum. Bayram tatilini 9 güne çıkartmışlar, bunu da müjde diye veriyorlar. Ama memleketin tatile gidebilecek hali mi kaldı? Gerçekten tatile gidebilen kim kaldı? Yani bırakın tatili, insanlar memleketlerindeki analarının babalarının yanına gidip bayramlaşabilecek durumda değil. Ama bayram tatili 9 günmüş, bunu da müjde diye sunuyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erkan Baş, bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bu bütçe bir çöküş bütçesidir"

TİP olarak , halkın gerçek sorunlarına çare üreteceği ihtimali olduğu sürece Meclis'in yılın 365 günü, 7 gün 24 saat çalışmasına itirazları olmadığını belirten Erkan Baş, " Fakat normal zamanlarda neredeyse ‘mış' gibi çalıştırılan, deyim yerindeyse gün geçsin diye toplanan TBMM'nin böyle yukardan, Saray'dan talimatlar geldiğinde büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam etmesini de halkımızın dikkatine sunuyoruz. Gerçekten Saray'ın noteri haline getirilen Meclis, aralıksız bir biçimde bayrama kadar çalışacak" dedi.

Meclis'e sunulan ek bütçenin "iflasın itirafı" olduğunu dile getiren Baş, "Bu batırdıkları tabloyu kurtarmak için yeni ÖTV'ler, KDV'ler, yeni vergiler bizlerin emekçilerin, yoksulun, halkın, bu ülkenin yüzde 99'unun alın terinden toplanacak. Bizden aldıklarını da götürecekler 5'li çeteye, o döviz üzerinden yaptıkları anlaşmalar nedeniyle geçmediğimiz köprülerine, kullanmadığımız havalimanlarına, randevu bile alamadığımız şehir hastanelerine, kendi yandaşlarını servet sahibi yapmak için kullanacaklar. Geride kalan 6 ayda bu parayı yandaşlarını zenginleştirmek için kullandıkları için bitti bu para. Şimdi yetmedi, doymuyorlar.  Çatlayıncaya, patlayıncaya kadar yiyorlar ama doymuyorlar. Sonra yine yoksul halkın kursağındaki iki lokmaya göz dikiyorlar. O yüzden bu bütçe önerisi, bu bütçe, bir çöküş bütçesidir. Çöken Saray rejiminin, çöken suç örgütünün giderayak emekçinin, işçinin, yurttaşın alın terine biraz daha çökmek için bir belgedir. O yüzden ‘çöküş bütçesi' diyoruz. Ve çöken Saray rejimini ayağa kaldırmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"Sağlıklı ol ki yaptıklarının hesabını soralım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yapılacak yüzde 40'lık zammın Erdoğan'ın talimatıyla tekliften çıkarıldığını hatırlatan Baş, "Tayyip Erdoğan, gerçekten ilk defa büyük bir fedakarlık yaptı. Kendisine buradan yürekten teşekkür ediyoruz. Yediğin önünde, yemediğin arkanda. Bütün sülalen servetine servet katmış. Her geçen gün zenginleşmişsin, ayda 100 bin liranın üzerinde para alıyorsun. Yol, yemek, elektrik, su parası vermezsin. Bak bak; maaş zammından vazgeçmiş. Gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum. Neyin yok arkadaş senin? Olmayan ne var sende ya… Memleketi, yurttaşı gerçekten limon gibi sıkmışsınız. Vatandaş kira ödeyemeyecek halde, sen memleketin havasını, suyunu, taşını, toprağını, fabrikasını, limanlarını satmışsın, satmışsın servetine servet katmışsın… İstesen de yiyemezsin bu kadar parayı. Bu kadar parayı yiyecek yok dünyada. Büyük fedakârlık gerçekten. Şunu söyleyeceğim; sağ ol Erdoğan, sağ ol. Sağlıklı ol ki bu yaptıklarının hesabını soralım" şeklinde konuştu.

"Tatile gidebilen kim kaldı?"

Erkan Baş, şöyle konuştu:

Bayram tatilini 9 güne çıkartmışlar, bunu da müjde diye veriyorlar. Ama memleketin tatile gidebilecek hali mi kaldı? Gerçekten tatile gidebilen kim kaldı? Yani bırakın tatili, insanlar memleketlerindeki analarının babalarının yanına gidip bayramlaşabilecek durumda değil. Ama bayram tatili 9 günmüş, bunu da müjde diye sunuyor

"Sonuna kadar direneceğimizi herkes bilsin"

İktidarın halkta yarattığı öfkeyi gördüğünü ve bunun için de "sadece kendi yalanlarını duyurabilsinler" diye bir yasa çıkarmak istediğini savunan Baş, "Altını çiziyorum, onurlu gazetecileri susturmak için çıkartmak istedikleri yasayı, oluşan tepki neticesinde geri çekmişlerdi. Büyük ihtimalle fırsat kolluyorlar. Yani bu yoğun tartışmalar içerisinde, toz bulutu içerisinde aradan bunu da sıyırırız diye bir niyetleri var. Sonuna kadar direneceğimizi herkes bilsin" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU