GTA 6'da kripto para kazanma şansı olabilir

Söylentiler oyuncuların sıradaki Grand Theft Auto'dan neler bekleyebileceği hakkında ipuçları verirken, oyunun çıkış tarihi henüz gizemini koruyor

(Reuters)

Grand Theft Auto serisinin muhtemelen GTA 6 olarak adlandırılacak bir sonraki oyununa dair yeni sızıntı, oyunun bir tür kripto para birimi desteği sunacağını öne sürüyor.

2023 veya 2024'te piyasaya sürülmesi beklenen GTA 5'in devam oyununun, rekor kıran selefinden önemli bir sapma göstermesi bekleniyor.

Bir habere göre kripto paralar, oyuncuların kazanıp harcayabileceği bir oyun içi token şeklinde dahil edilebilir. Bu tokenin muhtemelen Bitcoin gibi halihazırda yerleşik diğer kripto para birimleriyle takas edilebileceği de öne sürülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu uygulandığı takdirde GTA 6, Reddit'in kurucusunun gelecek 5 yıl içinde oyun pazarının yüzde 90'ını oluşturacağını öngördüğü oyna-kazan oyunların gelişine öncülük edebilir.

Başka bir söylentiyse GTA 6'nın Kolombiya, Küba ve Miami'de geçebileceğine işaret ediyor. Bu durum, Los Angeles'tan ilham alan Los Santos gibi serinin önceki tek şehirli oyunlarından önemli bir sapmaya işaret ediyor.

GTA 6, muhtemelen tarihin en çok merakla beklenen video oyunu oldu. Hayranları GTA 5'in 2013'te piyasaya sürülmesinden bu yana yaklaşık 10 yıldır bekliyor.

Serinin geliştirici Rockstar Games, GTA 5'in devam oyununun yapım aşamasında olduğunu ilk kez bu yıl resmen duyursa da oyunun çıkışına ilişkin herhangi bir sızıntı veya söylentiye dair yorum yapmıyor.

Şirketin internet sitesinde yayımlanan mesajda, "GTA V'in emsalsiz uzun ömürlülüğü göz önüne alındığında, çoğunuzun bize Grand Theft Auto serisinin yeni oyununa dair sorular sorduğunu biliyoruz" dendi.

Başlattığımız her yeni projede, daha önce sunduklarımızın her zaman önemli ölçüde ötesine geçmeyi hedefliyoruz. Grand Theft Auto serisinin sıradaki oyunu için aktif geliştirmenin halihazırda sürdüğünü teyit etmekten memnuniyet duyuyoruz.

Oyunun çıkış tarihi hakkında henüz bir açıklama yok. Fakat Rockstar Games'in ana şirketi Take-Two Interactive bazı ipuçları sunmuştu.

16 Mayıs'ta yatırımcılarla yapılan video konferans görüşmesindeki bir slaytta, 2023 ve 2025 arasında çıkacak oyunlarda GTA 6'nın yer almadığı görülmüştü. Bununla birlikte bir dipnotta, yeni oyunların resmi duyuruları sonrası belgeye ekleneceğini belirten bir uyarı vardı.

Bloomberg'den Jason Schreier gibi önde gelen video oyunu muhabirleri, GTA 6'nın çıkış tarihinin 2023 içinde olacağını öngörüyor.

Rockstar Games'in, Red Dead Redemption'ın (uygun biçimde Red Dead Redemption 2 olarak adlandırılan) devam oyununu kullanıcıların beğenisine sunmadan önce neredeyse bir yıl ertelemesi örneğinde de görüleceği üzere, şirket duyurduğu oyunları daha önce de ertelemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU