IŞİD ve El Kaide ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişinin ve bir şirketin malvarlığı donduruldu

Terör örgütü ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişi ve bir şirketin malvarlığının dondurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de bugün yayınlandı

29 kişi ve bir şirketin malvarlığının dondurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı / Fotoğraf: AA

IŞİD ve El Kaide terör örgütleri ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişinin ve bir şirketin malvarlığı donduruldu. IŞİD'e mali ve lojistik destek verdiği gerekçesiyle İsmail Bayaltun'un malvarlığı için daha önce alınan dondurma kararı ise kaldırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Terör örgütü ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişi ve bir şirketin malvarlığının dondurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı.

IŞİD bağlantılı 27, El Kaide bağlantılı 2 kişinin malvarlığı donduruldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasını taşıyan kararla IŞİD'la bağlantılı olduğu gerekçesiyle 27 kişi, El Kaide ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle iki kişinin malvarlığı donduruldu.

Karara göre; mal varlığı dondurulan El Kaide ile ilişkili kişiler Mahmoud Jalab ve Emrah Kuşçu oldu. Ankara merkezli Profesyoneller Elektronik Ticaret İthalat ve İhracat Limited Şirketi'nin ise IŞİD'la bağlantılı olduğu gerekçesiyle mal varlığı donduruldu.

liste.jpg
Malvarlığı dondurulan kişilerin listesi / Ekran Görüntüsü: Resmi Gazete

 

IŞİD ile bağlantısı nedeniyle malvarlığı dondurulan 27 kişinin isimleri ise şöyle: Obid Alyousef, Yaman Alhasan, Mohamad Azram, Muhammed Bereket, Nuri Alahhmed, Omar Qabaleh, Ahmad Zaher Muhanna, Abdurrahman Abdulkarem, Ahmad Sahwan, Abdulkadır Khatıb, Ammar Salo, Mohamad Zakarıa Alabdullah Alrazouk, Ahmet Karaağaç, Ubeyde Yiğitbaşı, Ahmet Elsaid, Turgut Küçükefe, Delal Abdullatif Aluç, Mehmet Zeki Yıldız, Yunus Emre Sakarya Mohammed Raed Kaka, Hussam Jamous, İbrahim Bahsiti, Bakhtiiar Abdurashıdov.

İsmail Bayaltun hakkında malvarlığını dondurma kararı kaldırıldı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 29 Ekim 2021 tarihinde IŞİD'a finansman sağladığı gerekçesiyle İsmail Bayaltun'un mal varlığı için dondurma kararı ise kaldırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan kaldırma karanında Süleyman Soylu ve Nureddin Nebati'nin imzası yer aldı.

ismail.jpg
Ekran Görüntüsü: Resmi Gazete

 

İsmail Bayaltun, ABD Hazine Bakanlığı'nın 2019 yılında IŞİD'e kritik önemde finansal ve lojistik destek sağladıkları gerekçesi ile yaptırım kararı aldığı Şanlıurfa merkezli bir şirket ve bu şirketin sahibi iki kardeşten biri olarak gündeme gelmişti. Bu yaptırım kapsamında, İsmail Bayaltun'un ABD'deki mal varlığı dondurulmuş ve ABD vatandaşlarının bu kişilerle herhangi bir ticari ilişki kurması engellenmişti.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU