Çin'de bir şirket, müşterilerden konut peşinatı olarak buğday ve sarımsak kabul etmeye başladı

Şirketin satış temsilcisi, bu kampanyanın esas olarak bölgedeki çiftçilere yönelik olduğunu belirtti

Fotoğraf: Reuters

Çin'in durgun emlak piyasasında konut projeleri geliştiren çaresiz bir iş insanı, müşterileri kendisine çekmek için ilginç bir kampanya başlattı.

Kampanyaya göre, müşterilerden ev peşinatı olarak buğday ve sarımsak kabul edilecek.

Henan merkezli Central China Real Estate isimli şirketin "Buğdayla ev takası" başlığını taşıyan bir ilanında, alıcıların yaklaşık yarım kiloya tekabül eden Çin'deki ağırlık birimi olan bir "catty" başına 2 yuan fiyatlı mahsulü gayrimenkul projelerinden birinin 160 bin yuanlık (23 bin 900 dolar) peşinatını karşılamak için kullanabilecekleri yazıyor.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan şirketin satış temsilcisi, dün başlayan ve 10 Temmuz'da sona erecek bu kampanyanın esas olarak bölgedeki çiftçilere yönelik olduğunu belirtti.

İsmini vermek istemeyen satış temsilcisi, şirketin Henan'ın merkezinde yaklaşık 600 bin ila 900 bin yuanlık konut projelerini sunduğunu ifade etti. Central China Real Estate, Reuters'ın sorularını yanıtlamadı.

Şirketin geçen ayki başka bir ilanında farklı konut projelerinden birinin peşinatı için yarım kilo başına 5 yuanlık sarımsak kabul edileceği yazmaktaydı. Tanıtımdaki açıklamaya göre, sarımsak takası kampanyası son 16 günde 852 ziyaretçiyi çekti ve yaklaşık 516 tonluk sarımsağı kapsayan 30 satış işlemini sağladı.

Sarımsak ve buğdayın toptan piyasa fiyatları yarım kilo başına 1.5 yuan.

Gayrimenkul geliştirme şirketlerinin alıcılara sunduğu diğer kampanyaların içinde bedava otopark veya satış işleminden sonra gayrimenkulün yenilenmesi gibi fırsatlar da bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU