Kılıçdaroğlu'ndan çiftçi toplantısında konuşan kadınları yalanlayan bakanlığa tepki: Çiftçinin tokadını yiyeceksiniz

"En kısa zamanda görüşmek üzere Tarım Bakanlığı, hazırlığınızı yapın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı , İzmir'in Ödemiş İlçesindeki Küçük Menderes Çiftçi Buluşması'nda kadın çiftçiler sorunlarını dile getirmişlerdi / Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de katıldığı "CHP Çiftçi Buluşması"nda konuşan kadın çiftçilerin açıklamalarını yalanlayan Tarım ve Orman Bakanlığı'na tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP'nin İzmir'de düzenlediği çiftçi buluşmasında kürsüye çıkan Kader Başaran, Meliha Yılmaz ve  Fatma Doğan adlı kadın çiftçiler, köylülerin yaşadıkları sorunları dile getirerek üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle geçinemez hale geldiklerini söylemişlerdi.

Bakanlık açıklama yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı ise bu akşam, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de çiftçilerle buluşmasında söz alan üç kadın çiftçimize Bakanlığımız tarafından verilen destekler ve dile getirdikleri iddialar ile ilgili gerçekler aşağıdaki gibidir" notuyla bir açıklama yaparak, CHP'nin etkinliğinde konuşan kadın çiftçilere yapılan devlet desteklerini paylaştı.

Açıklamada, et ve süt fiyatlarının maliyetin üzerinde olduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu: Sizin yatacak yeriniz yok

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımı alıntılayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çiftçi kürsüde derdini anlatıyor, yardım istiyor. Bakanlık çiftçiye "Derdiniz yok, yalan söylüyorsunuz" diyor. Nasıl kibirli, nasıl üstencil bir dil! Sizin yatacak yeriniz yok. Çiftçinin tokadını yiyeceksiniz! En kısa zamanda görüşmek üzere Tarım Bakanlığı, hazırlığınızı yapın" dedi.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu ile AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammed Şen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Ödemiş'te düzenlenen "Küçük Menderes Çiftçi Buluşmaları" etkinliğinde konuşan çiftçi Fatma Doğan'ın gerçek dışı ifadeler kullandığını öne sürerek, çiftçilerin durumlarının anlattıkları gibi olmadığını öne sürmüşlerdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU