Ukrayna: Severodonetsk yakınlarında "şiddetli çatışmalar" yaşanıyor

Luhansk Bölge Valisi Sergey Gayday, "Şimdi, en şiddetli savaşlar Severodonetsk yakınlarında gerçekleşiyor. Ruslar tüm şehri kontrol etmiyor. Komşu köylerde, Toshkivska ve Zolote'de savaşlar şiddetli. İlerlemeye çalışırlar ama başarısız olurlar" dedi

Fotoğraf: AFP

Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerinin haftalardır kontrol etmeye çalıştığı Severodonetsk (doğu) kenti yakınlarındaki köylerde "şiddetli çatışmalar" yaşandığını duyurdu.

Luhansk Bölge Valisi Sergey Gayday, Telegram uygulamasından yaptığı açıklamada, “Şimdi, en şiddetli savaşlar Severodonetsk yakınlarında gerçekleşiyor. Ruslar tüm şehri kontrol etmiyor. Komşu köylerde, Toshkivska ve Zolote'de savaşlar şiddetli. İlerlemeye çalışırlar ama başarısız olurlar. Savunucularımız Ruslarla her yönden savaşıyor. En son bir uçak düşürdüler ve esir aldılar” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gayday ayrıca, Ukrayna kontrolündeki Lysychansk’ın ağır bombardımana maruz kaldığını kaydetti.

Gayday, yüzlerce sivilin sığındığı Severodonetsk'teki Azot kimya tesisinde ‘çok fazla yıkımın’ olduğunu ifade etti.

Yetkili, dün (Cuma) fabrikada saklanan 38'i çocuk 568 kişiden bahsetmiş ve bu kişilerin ‘tam ateşkes’ ilan edildikten sonra tahliye edilebileceklerini vurgulamıştı.

Reuters haber ajansına göre, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı Donetsk bölgesinde bir kömür madeninde çalışan 77 işçinin, Ukrayna güçlerinin bölgeyi bombalamasının ardından maden bölgesinde elektrik kesilmesinin ardından mahsur kaldığını bildirdi.

Rus haber ajansları, Moskova destekli ayrılıkçı bölgedeki savunma güçlerinden alıntı yaparak, "Ukrayna kuvvetlerinin bombardımanı sonucunda Donetsk'teki Zasyadko madenine elektrik kesildi ve 77 madenci hala yeraltında mahsur kaldı" açıklamasını aktardı.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU