Onlarca kişinin mağdur olduğu inşaattaki 64 daire ve 15 dükkanın CHP'nin Bursa adayı Bozbey'in kurduğu şirkete verildiği ortaya çıktı

Independent Türkçe'ye konuşan Bozbey, inşaat ve kooperatiflerle ilgisi olmadığını söylemişti. Ancak sözleşmede, daire ve dükkanların bir kısmının kurucusu olduğu şirkete verildiği belirlendi

8 blokluk projenin yapımı sürüyor / Kolaj: Independent Türkçe

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey'in aile bireyleri ve yakınlarına ait kooperatif arsalarının üzerine yapılan 8 blokluk inşaatla ilgili tartışmalar bitmiyor.

AK Parti'li eski bakan Faruk Çelik'in yeğeni Şener Güngör ile CHP'nin Bursa adayı Mustafa Bozbey'in kardeşi Hüseyin Bozbey'in 1 ay öncesine kadar yönetiminde olduğu EMİR KOOP tarafından, Bozbey'in ailesi ve yakınlarına 8 bin lira taksitle toplamda 6 milyon liraya verilen 4 kooperatif arsası üzerine 264 daire ve 6 bin metrekarelik ticari alan yapıldı. 

Onlarca kişi mağdur oldu, yargıya başvuranlar var

Bu inşaattan, Bozbeylerin kooperatiflerine 132 daire ve 3 bin metrekarelik ticari alan kaldı. İnşaatı ise, eski Bursaspor Başkanı Emin Adanur'un sahibi olduğu Ergünkent İnşaat firması yaptı. 

Firmanın, inşaattan kendine kalan kısmından daire satın alan onlarca kişi parasını ödemesine rağmen tapularını alamadı. Çok sayıda mağdur yargı yoluna başvurdu. 

"Benimle ilgisi yok, kardeşlerimin" demişti

Independent Türkçe'nin gündeme getirdiği AK Parti ve CHP'lilerin kooperatif ittifakı ve inşaat mağduriyetleriyle ilgili, CHP'nin Bursa adayı Mustafa Bozbey, kooperatif işlerinin kendisiyle ilgisinin olmadığını, kardeşleri tarafından yürütüldüğünü savunarak "Tüm kooperatifleri inceleyin. Benimle bağlantı kurarsanız art niyet aranır" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daire ve dükkanların yarısı kurucusu olduğu şirkete verilmiş

Bozbey'in kendisiyle ilgisinin olmadığı kooperatifler ve inşaattan kalan 132 dairenin ve ticari alanların en az yarısının, müteahhit firmayla yapılan anlaşma gereği, yönetim kurulu üyesi olduğu Perçem İnşaat Anonim Şirketi'ne verildiği ortaya çıktı. 

Şirketi kurduktan 1 hafta sonra müteahhitle sözleşme

CHP'nin adayı Bozbey, 17 Aralık 2020 tarihinde, iki kardeşiyle birlikte Perçem İnşaat Anonim Şirketi'ni kurdu. Şirketin kuruluşu Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edildi. Onlarca kişinin mağdur olduğu inşaat projesiyle ilgili Ergünkent İnşaat ve Perçem İnşaat Anonim Şirketi arasında 24 Aralık 2020'de noter onaylı sözleşme yapıldı. Sözleşmede, CHP'li Bozbey'in kurucusu olduğu Perçem İnşaat'a, mağduriyetlerin yaşandığı projeden en az 66 daire, 15 dükkan ve 2 ofis kaldı.

Yüzlerce milyon TL kar edildi

Ucuz ve sağlıklı konut üretmek için kurulan EMİR KOOP tarafından Bozbey'in kardeşleri ve yakınlarına ait kooperatiflere 8 bin lira taksitle toplamda 6 milyon liraya verilen arsalar üzerinden en az 500 milyon lira kar elde edildi. Bu karın yine en az yarısı, "Benim ilgim yok, kardeşlerimin" diyen Bozbey'in kurucusu olduğu Perçem İnşaat Anonim Şirketi'ne ait oldu.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU