Kadıköy'deki yürüyüşte gözaltına alınan 70 kişiden 2'si tutuklandı

Kadıköy'de yürüyüş yapan ve gözaltına alınan şüphelilerden 25'i İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 2'si tutuklanırken 23'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Serbest bırakılanlar adliye önünde yakınlarının alkışlarıyla karşılandı / Fotoğraf: ANKA

İstanbul Kadıköy'de "Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik’e yürüyoruz" sloganı ile aralarında HDP’li milletvekillerinin de olduğu kalabalık bir grup yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüş esnasında "Biji serok Apo" ve "Kürdistan faşizme mezar olacak" şeklinde sloganlar atıldı. Polisin müdahale ettiği gruptan 70 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 45 kişi emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken 25’i ise Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

25 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı

Şüpheliler hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet", "görevli memura direnme" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yapılan resmi duyuruda 11 Haziran cumartesi ve 12 Haziran pazar günü olmak üzere iki gün süreyle Kadıköy’de yapılmak istenen eylem ve etkinlikler yasaklanmıştı.

2 kişi tutuklandı

Savcılıkça ifadeleri alınan şüphelilerden 23’ü adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle, 2’si ise tutuklama talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi.

Sulh ceza hâkimliğine çıkarılan şüphelilerden 23’ü haftada bir imza ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 2’si ise tutuklandı.

Gözaltındaki kişileri yakınları adliyenin önünde bekledi. Serbest bırakılanlar yakınlarının alkışlarıyla karşılandı.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU