Kraliyet uzmanı, Prens Harry'nin aileye dönmesinin gerekebileceğini söyledi

Yazar Tina Brown, görevdeki kraliyet ailesi üyeleri üzerinde "aşırı" baskı olduğunu söyledi

Prens Harry ve Meghan Markle, 3 Haziran 2022 Cuma günü St. Paul Katedrali'ndeki Kraliçe'nin Şükran Günü Servisi'nden ayrılıyor (Reuters)

Bir kraliyet uzmanı, Prens Harry'nin Cambridge Dükü ve Düşesi'nin üzerindeki "baskıyı almak" için "kraliyet ailesine dönmesi" gerekebileceğini iddia etti.

The Palace Papers: Inside the House of Windsor, the Truth and the Turnoil (Saray Belgeleri: Windsor Hanedanı'nın İçyüzü, Hakikat ve Kargaşa) kitabının yazarı Tina Brown, monarşinin mevcut biçiminin, "Andrew ve Harry'yi kaybetme" planı olmadığı için "bir deri bir kemik göründüğünü" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sussex Dükü ve Düşesi, 2020'de kraliyet ailesinin üst düzey üyeleri olarak görevlerini bırakmış, başka projelerin peşinde koşmak üzere ABD'nin Kaliforniya eyaletine taşınmıştı.

Çift geçen hafta sonu, Kraliçe'nin tahttaki 70. yılı kutlamaları için üç yaşındaki oğulları Archie ve bir yaşındaki kızları Lilibet'le birlikte kısa süreliğine Birleşik Krallık'a döndü.

ABD'de Virginia Giuffre tarafından kendisine karşı açılan cinsel saldırı davasının ardından Prens Andrew, çalışan bir kraliyet üyesi olarak görevinden alınmıştı. Giuffre, kraliyet ailesi üyesinin gençken kendisine saldırdığını iddia etmişti. Dava mahkeme dışında anlaşmaya bağlandı ve Andrew bu iddiaları sürekli olarak reddetti.

Guardian'ın Today in Focus podcast'inde konuşan Brown şunları söyledi:

Kraliyet ailesi bir deri bir kemik kalmış görünüyor çünkü Andrew veya Harry'yi kaybetmeyi planlamamışlardı, bu yüzden şu anda biraz sorunlu ve sayısı azalmış bir monarşi var.

Herkesin tahtın varisi Charles ile William ve Kate'e odaklanmasını sağlamak için büyük bir çaba harcandığını düşünüyorum. Ama bu mesele üzerinde çok baskı var.

Şu anda Cambridge Dükü ve Düşesi üzerinde, özellikle hem Harry hem de Andrew'un yerini doldurdukları için aşırı baskı olduğunu düşünüyorum.

Ve belirli bir noktada, özellikle muhtemelen Kraliçe öldükten sonra Harry'ye tekrar ihtiyaç duyacaklarını düşünüyorum çünkü o değerli bir varlıktı.

70. yıl kutlamaları hafta sonunda Kraliçe, halkla buluştuğu son etkinlikte kutlama geçit töreninin ardından üç varisi Prens Charles, Prens William ve Prense George'la birlikte Buckingham Sarayı'nın balkonuna çıktı.

Cornwall Düşesi, Cambridge Düşesi, Prenses Charlotte ve Prens Louis de balkonda onlara katıldı ve bu, bazı kraliyet hayranlarının, bunun "sayısı düşmüş" monarşinin benzeyeceği şey olabileceği üzerine spekülasyon yapmasına yol açtı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/royal-family

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU