Can Ataklı: Sözlerini savunuyor ama "sürtük" kelimesini bir daha söylemedi

"Sözünün arkasında durduğunu söyledi söylemesine ama o kelimeyi de bir daha ağzına almadı"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerine katılanlara yönelik “sürtük” demesiyle ilgili yazdı. Erdoğan’ın bu ifadesini savunduğunu söyleyen Ataklı, aynı kelimenin bir kez daha telaffuz edilmediğine dikkati çekti.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında iktidarı 20 yıla yaklaşan Erdoğan’ın bugüne kadar kullandığı en uç hakaretlerden birisinin “sürtük” olduğunun altını çizdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“AKP’lilerin bile çoğu bundan hicap duyduklarını, bir cumhurbaşkanına bu tür sözlerin asla yakışmayacağını söylediler” diyen Ataklı, şunları yazdı:

Buna karşı Erdoğan “sözünün arkasında durduğunu” açıkladı hem de iki kez.

Ancak mutlaka sizin de dikkatinizi çekmiştir, sözünün arkasında durduğunu söyledi söylemesine ama o kelimeyi de bir daha ağzına almadı.

Hani bizde “yiğitliğe leke sürdürmemek” diye bir deyim vardır, sanıyorum Erdoğan en azından o kelime için pişmanlık duyuyor ama “özür dilerim” demeyi de karakter zaafı olarak gördüğü için tavrını “o kelimesiz” sürdürüyor.

Bu da bende “Aslında Erdoğan’ın aklında böyle bir kelimeyi kullanmak yoktu, muhtemelen saraydaki özel konuşmalarda hem sürtük kelimesini hem de başka pek çok argo kelimeyi kullanıyordur, aklı evvel danışmanları biraz daha gerginlik olsun diye daha az zararlı buldukları bu kelimeyi konuşma metnine koymuşlar” duygusu uyandırıyor.

Ya da açıkça böyle bir kazık attılar ki orası çok daha vahimdir.

Ama şaşırmam buna, çünkü saray içinde müthiş bir çatışma olduğunu da duyuyoruz.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU