Yeni Şafak yazarı: Ücretli ve dar gelirlilerin dışındakilerin geçim derdi yok

“Muhalefet de sürekli olarak fakir fukaranın perişanlığına vurgu yapıyor”

Fotoğraf: YouTube

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, Türkiye’de ülkenin büyük bir çoğunluğunu oluşturan “ücretli ve dar gelirliler”in dışındaki kimsenin geçim derdi olmadığını söyledi. Öztürk, muhalefetin dar gelirli çalışanlara yönelik hükümetin vaatleri konusunda “Kaynağın nerede? Bütçeye ek yük getiriyorsunuz? Enflasyonu daha da azdıracaksınız” şeklinde eleştiri yapan muhalefete de tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk, bugünkü köşe yazısının “Ücretli ve dar gelirlilerin dışındakilerin geçim derdi yok” başlıklı kısmında şunları yazdı:

Hal böyle olunca, ücretliler ve dar gelirliler dışındakilerin geçim derdinin olmadığını söylesek yalan olmaz. O halde dar gelirlinin gelirlerini artırma konusunda atılacak adımların desteklenmesi lazım öyle değil mi? Muhalefet de sürekli olarak fakir fukaranın perişanlığına vurgu yapıyor. Tam da böyle bir atmosferde hükümet, 5 milyonu aşkın memur ve emekli için 3600 ek gösterge adımı atıyor. Çiftçinin özellikle de buğday ve arpa üreticisi çiftçinin desteklenmesi için geçen yıla oranla 3 kat fazla alım fiyatı veriyor. Muhalefetimizi, “Kaynağın nerede? Bütçeye ek yük getiriyorsunuz? Enflasyonu daha da azdıracaksınız” diyerek ses yükseltiyor.

Öztürk yazısının devamında hükümetin “zenginden alıp fakire vermesini” önerdi:

Her fırsatta dillendirdiğimiz hususu yeniden dillendirelim. Bu dönemde zenginleşenlerimiz oldu. Bu dönemde üretimini artıranlarımız oldu. Bu dönemde büyüyenlerimiz oldu. Aynı şekilde, bu dönemde daha da fakirleşenlerimiz oldu. Bu dönemde geride kalma ihtimali olanlarımızı sayısı arttı.

Bu kervan geride kimseyi bırakmadan da yürüyebilir. Şayet kazancına kazanç katanlarımız elini cebine atarsa, kervan yoluna devam eder. Hükümet de “düzenleyici” olarak görevini yapıp, “zenginden alıp, fakire verirse” Türkiye düze çıkar. Korkarım ki yarın hükümetin bu yönde atacağı adımlara ilk tepki yine muhalefetten gelir. Oysa kervanda iktidarıyla, muhalefetiyle, zenginiyle, fakiriyle hepimiz varız. Yanılıyor muyum?

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU