Demansa yakalanmaktan endişelenen Viggo Mortensen test yaptırdığını söyledi

Mortensen, 2020'de demans belirtileri gösteren bir adamla oğlunu konu alan Düşüş'ün yönetmenliğini üstlenmişti

Viggo Mortensen, Crimes of the Future'da ilk başta başka bir karakteri canlandırmak istese de yönetmen David Cronenberg'in ısrarları üzerine başrolü üstlenmeyi kabul etmiş (AP)

Amerikalı aktör Viggo Mortensen demansa yakalanmaktan endişe duyduğu için erken tarama testleri yaptırdığını söyledi. 

Kariyerinde en çok Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) serisinde canlandırdığı Aragorn karakteriyle bilinen Mortensen, ebeveynlerinin ve üç akrabasının demanstan mustarip olması nedeniyle önlem almaya karar vermiş. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

63 yaşındaki aktör demansa yakalanmaya genetik olarak yatkın olup olmadığını belirlemek için kan testi yaptırdığını belirtti. 

Son filmi Crimes of the Future'un New York'taki Walter Reade Theater'da perşembe gecesi düzenlenen galasında Page Six'e konuşan aktör, doktorların kendisine hastalığa yatkın olmadığını söylediğini aktardı. 

Ünlü oyuncu ayrıca, "Tabii ki kimse asla bilemez. Her günü en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum çünkü bir gün her şey bitecek. Yapabileceğiniz tek şey sahip olduğunuz zamanı en iyi şekilde değerlendirmek" diye ekledi. 

Mortensen yönetmen koltuğunda oturduğu Düşüş'te (Falling) demans belirtileri gösteren homofobik bir adamla gey oğlunun hikayesini anlatmıştı. 

Aktörün son filmi Crimes of the Future, Cannes Film Festivali'ndeki gösteriminde 6 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı. 

Kristen Stewart ve Léa Seydoux'nun da rol aldığı filmde Mortensen fiziksel acının hissedilmediği distopik bir gelecekte organları sökülen bir performans sanatçısını canlandırıyor. 

 

Independent Türkçe, Page Six, Beyazperde

DAHA FAZLA HABER OKU