Platin Jübile'ye özel video: Kraliçe II. Elizabeth ve Ayı Paddington, 5 çayı içti

Video, Buckingham Sarayı'nda düzenlenen konser öncesinde gösterildi

Kraliçe II. Elizabeth ve Ayı Paddington'ın videosu epey beğeni topladı (AP)

Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in tahta çıkışının 70. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen konser öncesinde 96 yaşındaki hükümdarın Ayı Paddington'la birlikte yer aldığı bir video yayımlandı.

Kraliçe II. Elizabeth sağlık problemleri nedeniyle yıldızlarla dolu konsere katılamasa da gösteriden önce yayımlanan videoyla tüm dikkati üstüne çekmeyi başardı. 

Konser hükümdarın, sevilen animasyon karakter Ayı Paddington'la 5 çayı içerken görüldüğü videonun ardından başladı. 

 

 

Buckingham Sarayı önünde cumartesi gecesi düzenlenen konsere binlerce kişi katıldı. Saray sözcüsü açıklamasında, "Ünlü ayıyı çaya davet etme fırsatı kaçırılmayacak kadar eğlenceliydi" ifadelerini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Britanyalı aktör Ben Whishaw'un seslendirdiği afacan karakter, videoda ufak çaplı bir kaosa neden oluyor. 

Ayı Paddington, Kraliçe II. Elizabeth'in huzuruna çıktığında önce çayı demlikten ağzıyla içiyor sonra uşağın yüzüne krema sıçratıyor. Kabalık ettiğini fark ettikten sonra Paddington şapkasında acil durumlar için sakladığı marmelatlı sandviçi hükümdara sunuyor. Kraliçe II. Elizabeth ise kendisinin de beklenmedik durumlar için hazırlıklı olduğunu söylüyor ve çantasından kendi sandviçini çıkarıyor. 

Video, Britanya Kraliçesi ve Ayı Paddington'ın konser alanında trampetlerle çalınan We Will Rock You parçasının ritmine çay fincanına kaşıklarını vurarak eşlik etmesiyle sona eriyor. İkilinin ritme ayak uydurmasının ardındansa sahneye meşhur parçanın sahibi Queen çıktı. 

Kraliçe II. Elizabeth, 2012'de de Londra'da düzenlenen Olimpiyatlar için James Bond rolündeki Daniel Craig'le birlikte bir başka videoda yer almıştı. 

 

 

Özel olarak hazırlanan Ayı Paddington videosundan sonra gerçekleştirilen konserde Diana Ross, Elton John, Andrew Lloyd Webber, Duran Duran, Nile Rodgers, Alicia Keys, Lin-Manuel Miranda, Rod Stewart ve Andrea Bocelli gibi isimler sahne aldı. 

Törende Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu Prens Charles ve torunu Prens William da kısa konuşmalar yaptı. 73 yaşındaki Galler Prensi, Kraliçe II. Elizabeth'e "Majesteleri, anneciğim" diye hitap etti ve hayatı boyunca özverili biçimde hizmet verdiği için onu övdü.

Prens Charles, "Zor zamanlarımızda bizimle birlikte oldun. Bizimle gülüp ağladın ve en önemlisi de 70 yıldır yanımızdasın" ifadelerini kullandı. 

2 Haziran'da başlayan Platin Jübile kutlamaları, 5 Haziran'da Birleşik Krallık'ın yanı sıra Kanada'dan Brezilya'ya, Japonya'dan Yeni Zelanda'ya birçok farklı yerde Kraliçe adına verilecek yemeklerle son bulacak. 

 

Independent Türkçe, Page Six, Sky News

DAHA FAZLA HABER OKU