ANTBİRLİK buğday alım fiyatını 7 lira olarak açıklarken TMO henüz fiyat açıklamadı

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz, fiyatın diğer bölgelere göre yüksek olduğunu söyledi. TMO ise henüz buğdayda taban fiyat açıklamadı

ANTBİRLİK, çiftçiden buğdayın kilogramını 7 liradan alacağını açıkladı / Fotoğraf: AA

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (ANTBİRLİK) çiftçiden buğdayın kilogramını 7 liradan alacağı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, yaptığı açıklamada, buğdayda hasat döneminin devam ettiğini belirtti.

Antalya'daki çiftçileri mutlu etmek amacıyla buğday alım fiyatını 7 lira olarak açıkladıklarını kaydeden Yavuz, bu fiyatın diğer bölgelere göre yüksek olduğunu ifade etti.

Kendisinin de çiftçi olduğunu vurgulayan Yavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Çiftçimizin sıkıntılarını, beklentilerini biliyorum. Bu yüzden tüm şartlarımızı zorlayarak piyasadan daha yüksek fiyat açıkladık. Çiftçinin umutlarını, alın terlerinin karşılığını fırsatçılara yedirmek istemiyoruz. Çiftçimizin refahı, ülkemizin ve milletimizin refahı. Onların bir gram haklarını yedirmem. Kimseye ezdirmem. Kurum olarak bunun için varız

Yavuz, açıkladıkları fiyatın piyasayı hareketlendirdiğini aktardı.

TMO henüz fiyat açıklamadı

Öte yandan başta Çukurova olmak üzere bazı bölgelerde buğday hasadı başlamasına rağmen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday tabanfiyatını henüz açıklamadı. 

TMO, 2021 hasat döneminde kırmızı/beyaz sert buğday için 2.250 TL/Ton, diğer kırmızı/beyaz buğday için 2.200 TL/Ton, düşük vasıflı ekmeklik buğday için 2.050 TL/Ton, makarnalık buğday için 2.450 TL/Ton, düşük vasıflı makarnalık buğday için 2.200 TL/Ton taban fiyat açıklamıştı.

 

AA, Independnet Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU