Bakan Kirişçi: Buğday sorunumuz yok, geçen yıla göre fazlamız var

"Bizim şu anda öyle bir problemimiz yok. İki üç gün önce belli yerlerde yağışlardan dolayı rekolteyi etkileyen hususlar oldu. Şu anda bizim rakamlarımızı anormal etkileyecek bir durum olmadı. Geçen yıla göre fazlamız var"

Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden Çukurova'da buğdayın hasadına başlandı / Fotoğraf: AA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye’nin Buğday sorunu olmadığını belirterek, "Şu anda buğday hasadı başladı. Hasadın olmadığı dönemde olmayan krizin hasat başladıktan sonra konuşuluyor olması anlamlı mı? Kriz çıkacak demek abesle iştigaldir. Bizim şu anda öyle bir problemimiz yok. İki üç gün önce belli yerlerde yağışlardan dolayı rekolteyi etkileyen hususlar oldu. Şu anda bizim rakamlarımızı anormal etkileyecek bir durum olmadı. Geçen yıla göre fazlamız var" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Bakan Kirişci, buğday rekoltesiyle ilgili şunları söyledi:

"İhracat ve içeriden alımlar yasak getirdik"

Bizim buğday sorunumuz yok. Şu anda buğday hasadı başladı. Hasadın olmadığı dönemde olmayan krizin hasat başladıktan sonra konuşuluyor olması anlamlı mı? Kriz çıkacak demek abesle iştigaldir. Bizim şu anda öyle bir problemimiz yok. İki üç gün önce belli yerlerde yağışlardan dolayı rekolteyi etkileyen hususlar oldu. Şu anda bizim rakamlarımızı anormal etkileyecek bir durum olmadı. Mesela Osmaniye’de dolu yağdı, Ankara’da anormal yağış oldu. Tüm il müdürlüklerimiz yağışları takip ediyor. Bizim geçen yıla göre fazlamız var. İkinci ihracat yasağı getirdik. İçeriden alanlar vardı onlara da yasak getirdik. Bizim kendi ihtiyacımızı yeteri kadar karşılayabildiğimiz bir yıl oldu bu sene. Şu anda bizim gördüğümüz bir şey yok

"Dünya tedirginlik içinde"

Dünyanın bu konuda bir tedirginlik içinde olduğunu ifade eden Kirişçi, "Amerika bile Ukrayna’nın elindeki stokları buğdayla ilgili 1.5 milyon tonluk stokları var. 12 milyon tonluk mısırları var. O mısır Amerikalıları, Avrupalıları heyecanlandırıyor. 6-7 milyon ton ayçiçeği çekirdeği var. Bizde de bir hafta sonra Adana’da ayçiçeği hasadı başlayacak. Hasadı yaklaşmış veya hasat dönemine girilmiş ürünler için problem olacak diye düşünmek çok doğru değil" dedi. (Haberin tamamı için)

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU