CHP'li vekilden "sürtük" ifadesi için Erdoğan hakkında suç duyurusu

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve HKP, Gezi eylemlerine katılanlar için katılanlar için"sürtük" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ankara Adliyesi'ne giderek Gezi Parkı protestolarına katılanlar için "sürtük" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu / Koalj: Independent Türkçe

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Gezi Parkı protestolarına katılanları hedef alarak "sürtük" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Kılıç, "Şirazesi o kadar kaymış olmalı ki artık yalanın dışında hakarete ve küfre başvuruyor. Merak etmesin bu küfrün yargıda mutlaka bir cezası olacak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)



Bugün Ankara Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunan CHP'li Sevda Erdan Kılıç, yazılı bir açıklama yaptı.

Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki  sözlerini anımsatan Kılıç, "Erdoğan caminin müezzini tarafından yalanlandı. Ellerinde olduğunu iddia ettikleri görüntülerle ilgili 'Yayınlayacağız' demesinin üzerinden yaklaşık 500 cuma geçti. Halen ortada hiçbir şey yok" dedi.

"Yargıda cezası olacak"

9 yıl önceki Gezi eylemlerine kendisinin de katıldığını vurgulayan Kılıç, bu küfrün yargıda bir cezası olacağını belireterek şunları kaydetti:

Dün, Gezi yargılanırken AKP'nin kayığına binen hakimler, bugün halka küfürler eden, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını işleyen taraflı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hukukun gerekliliklerini yerine getirmezlerse vatandaşın gözünde aynı suçları işlemiş olurlar

"RTÜK, Erdoğan'ın konuşmasını yayınlayan kanalları incelemeli"

Kılıç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan ailesinin TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD'deki paravan bir vakfa 1 milyar lira aktardığı ve kaçacağı iddiasında bulunduğu şeklindeki açıklamasını yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk TV'ye para cezası kesen RTÜK'ün Erdoğan'ın konuşmasını yayınlayan kanalları incelemesi gerektiğini söyledi.

HKP'den de suç duyurusu

Öte yandan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) de, Erdoğan'ın sözleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını işlediklerini belirterek suç duyurusunda bulundu. 

Tayyip Erdoğan'ın sözleri hakkında 'hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak" suçlarından dolayı tüm illerde parti üyeleri ve yöneticilerinin suç duyurusunda bulunmaya başladığı belirtilen açıklamada, vatandaşlara da şu çağrı yapıldı:

Sevgili Halkımız, sizlerden de bir isteğimiz var. Kendinize edilen bu hakaretleri kabullenmeyin. Sizler de bizim yaptığımız suç duyurusunun bir kopyasını alarak bulunduğunuz illerdeki Cumhuriyet Savcılıklarına giderek şüpheli Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunun

 

Independent Türkçe, ANKA

 

DAHA FAZLA HABER OKU