Saygı Öztürk: Davutoğlu'nun evinin basılması için çağrı yapılmış

"Gezi olayları hükümetin en zor günleriydi. Hem kabinenin bir bakanı, hem baba olarak Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da çok sıkıntılı saatler yaşadı"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Gezi eylemleri sırasında dönemin başbakanı olan Ahmet Davutoğlu’nun evinin basılması için çağrı yapıldığını yazdı. Öztürk’ün aktardığına göre Davutoğlu, bu çağrıyı yapan kişinin özür dilemesinin ardından şikayetini geri çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk’ün bugünkü köşe yazısının bir kısmı şöyle:

Gelecek Partisi (GP) Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun bugüne kadar bilinmeyen ‘Gezi Davası şikayetini' ve bu şikayetini niçin çektiğini anlatayım. Gezi olayları hükümetin en zor günleriydi. Hem kabinenin bir bakanı, hem baba olarak Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da çok sıkıntılı saatler yaşadı. Davutoğlu yurtdışındayken, kendini bilmez birisi, sosyal medya üzerinden galiz küfürler ederek Davutoğlu'nun evinin adresini yazıp, basılması çağrısında bulundu. O sırada evde, Davutoğlu'nun küçük kızı bulunuyordu. Bir baba olarak o an yaşadığı telaşı, çaresizliği düşünün…

Davutoğlu, yurda döner dönmez, evine baskın çağrısı yapan sosyal medya kullanıcısından şikayetçi oldu. Bu kişi ceza almak üzereyken özür diledi, pişman olduğunu defalarca dile getirdi. Ahmet Davutoğlu, özrünü kabul etti ve şüpheli ceza almak üzereyken davasını geri çekti. Bu olay birkaç kişinin arasında hep “sır” olarak kalmıştı…. GP lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gezi Parkı eylemleri döneminde bakandı. Gezi Parkı Davası'ndan şikayetlerini çekecekleri söylendi. GP İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci, “Sayın Genel başkanımızın ortada geri çekilecek bir şikayeti yok. ‘Hükümeti düşürme' suçlaması olduğu için dönemin bütün bakanları şikayetçi olarak yazılmış.  Savcılık, kamu davası açtığı için bakanlar ayrıca şikayetçi olmamıştı” dedi.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU