Britanya'da monarşinin ülkenin en önemli değeri olduğunu düşünen gençlerin oranı yüzde 9 çıktı

Sağlık sistemi ve Britanya'nın doğal güzellikleri ankete katılanlar arasında Kraliyet ailesinden daha popüler

Kraliçe II. Elizabeth'ten sonra Kraliyet ailesinin geleceğini Prens William ve Kate Middleton'ın inşa edeceği düşünülüyor (AFP)

Kraliçe II. Elizabeth'in tahta çıkışının 70. yılında Britanyalı gençlerin sadece yüzde 9'unun monarşinin ülkenin en önemli değeri olduğunu düşündüğü ortaya çıktı. 

96 yaşındaki hükümdar için ülke genelinde düzenlenen büyüklü küçüklü törenler 5 Haziran'daki seremoniyle son bulacak. 

Araştırma şirketi YouGov'un anketine göre Birleşik Krallık'ın Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) ve ülkenin kırsal alanları ankete katılanlar arasında Kraliyet ailesinden çok daha popüler. Farklı yaş gruplarından araştırmaya katılanların yüzde 62'si NHS'in ülkenin sahip olduğu en önemli değer olduğunu söylerken yüzde 61'i de doğal güzelliklerin en iyisi olduğunu belirtiyor. Araştırmada sadece bu iki özellik yüzde 50'nin üstünde takdir aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan katılımcıların yüzde 37'si Britanya tarihinin ve ortak ulusal gururun ülkenin en iyi özelliği olduğunu söyledi. Bu oran 2012'de yüzde 51'di. 

Kraliyet ailesinin bu yıl düzenlediği tüm gösterişli törenlere rağmen katılımcıların sadece yüzde 34'ü monarşinin ve Kraliyet ailesinin Britanya'nın sahip olduğu en iyi unsur olduğunu düşünüyor. 

Kraliyet ailesine yönelik algı jenerasyonlar arasında çarpıcı bir farklılık gösteriyor. 65 yaş ve üstündekilerin yüzde 51'i Kraliyet'in Britanya'nın en önemli özelliklerinden biri olduğunu düşünürken 18 ila 24 yaş arasında bu oran yüzde 9. 

Kraliçe II. Elizabeth'in tahta çıkışının 60. yılının kutlandığı 2012'deyse aynı yaş grubundaki gençler arasında bu oran yüzde 40'tı.

Bununla birlikte ankete katılanların yüzde 22'si Britanya'nın ada konumunun en iyi özellik olduğunu düşünüyor. 

Ankete göre en az popüler seçenekler arasındaysa ülkenin siyasi sistemi, Birleşik Krallık'ın ABD'yle özel ilişkisi, dayanışma ağları, iklimi, Avrupa'nın parçası olması yer alıyor. 

YouGov'un 18-19 Mayıs'ta gerçekleştirdiği çalışmaya Britanya genelinde 1692 kişi katıldı. 

 

Independent Türkçe, Mirror, YouGov

DAHA FAZLA HABER OKU