Düşüğün ardından bebeğin kalıntılarını buzdolabında saklamak zorunda kaldılar

Acılı çift kalıntıları Tupperware'e koymak zorunda kalırken "grotesk" olaya dair soruşturma başlatıldı

Laura ve Lawrence bu durumda kimsenin sorumluluk almak istemediğini söyledi (Tulip Mazumdar/BBC News)

Düşük sonucu bebeklerini kaybeden bir çift, hastane "yer yok" dediği için bebeklerinin kalıntılarını buzdolabına koymak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Laura ve Lawrence'ın hayatı, Laura'nın hamileliğinin dördüncü ayında çok fazla kanama yaşamaya başlamasıyla bir anda "cehenneme" döndü fakat hastane personeli bebeklerinin iyi olduğunu ve hâlâ kalbinin attığını söyledi.

Fakat günler sonra başka bir taramanın ardından doktorlar bebeklerinin öldüğünü doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Londralı çift evlerine gönderildi ve Laura'nın ölü bebeklerini doğurabilmesi için bir yatak boşalana kadar beklemeleri söylendi. Ne var ki sadece iki gün sonra Laura ciddi ağrıyla uyandı.

Laura tuvalete koşup doğum yapsa da başta ne olduğunu anlamadı. Bir sürenin ardından tuvalete düşmüş kalıntıları çıkardıktan sonra ne olduğunu anladı.

BBC News'e konuşan Laura "İşte o anda erkek olduğunu gördüm" dedi. Sarsılmış ve paniğe kapılmış bir halde banyodan dışarı koştu ve partnerine içeri girmemesini söyledi.

Çift 999'u aradıklarını ama kendilerine acil bir durum olmadığının söylendiğini belirtti. Bu yüzden oğullarının kalıntılarını bir beze sarıp bir Tupperware kutusuna koydular ve Lewisham Üniversitesi Hastanesi'nin acil servis bölümüne gittiler.

Laura "Orada, bekleme odasındaki 20 veya 30 kişiyle birlikte bir Tupperware kutusundaki bebeğimi tutarak ağladım" dedi.

Nihayetinde bir muayenehaneye alındılar ve Laura'ya plasentayı çıkarmak için ameliyata alınması gerektiği söylendi. Çift tüm bu süre zarfında bebeklerinin sıcak acil servis bölümünde kutuda kaldığını, personelinse onu depolamaya uygun bir yerlerinin olmadığını söylediğini belirtti.

Kimse kutuyu açıp bebeğimize bakmadı bile.

Düşük

Laura ve Lawrence ölen çocuklarının kalıntılarıyla saatlerce acil serviste oturduklarını söyledi (Tulip Mazumdar/BBC News)


Çift gece yarısına kadar hastanede kaldıktan sonra bebeklerinin kalıntılarını eve götürmek gibi acı veren bir karar aldı.

Lawrence "Hastanede bebeğimizin sorumluluğunu üstlenecek kimse yoktu" dedi:

Buzdolabımda yer açmak yalnız ve gerçeküstü bir andı.

Laura "Çok grotesk hissettirdi" diye ekledi.

Lewisham ve Greenwich Ulusal Sağlık Hizmeti Tröstü yaptığı açıklamada "Bayan Brody ve partnerine bebeklerinin trajik kaybı ve bu travmatik deneyimleri için en içten taziyelerimizi sunuyoruz ve çok üzgünüz" dedi.

Bakımdaki başarısızlıkların hangi noktalarda gerçekleşmiş olabileceğini anlamak için kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor böylece gerekli değişiklik ve iyileştirmeler yapılabilecek.

Laura ve Lawrence başkalarının başına da aynı şeyin gelmemesini sağlamak için ses çıkardıklarını söyledi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU