Bahçeli: Caniler temizlenmeli, en başta Tel Rıfat ve Münbiç özgürleştirilmelidir

"Yeni bir sınır ötesi ve ezici harekat mecburiyet haline gelmiştir"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Suriye'ye yeni bir kara harekatı düzenlemesi olasılığını "partisinin bütün varlığıyla destekleyeceğini söyledi ve "Caniler temizlenmeli, en başta Tel Rıfat ve Münbiç özgürleştirilmelidir" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, kapatılan Atatürk Havalimanı’nın pistlerinin yıkılıp yerine millet bahçesi yapılmasına yönelik tartışmalara ilişkin olarak şunları söyledi:

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne dikilen fidanlar büyüyecek, ağaçlar her insanımızı gövdesine alacaktır. Buna tahammülsüzlük gösteren CHP'den İP'ine kadar alayı çölleşmiş siyasetlerinin kurbanı olacaklardır. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nden yeni bir Gezi çıkarmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. 

 

“İsveç ve Finlandiya kırmızı kart cezalısıdır”

Bahçeli, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girme talebi ve Türkiye’nin olumsuz yanıtları hakkında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine itirazı boşuna değildir. Bu ülkeler samimi değildir. İsveç yönetimi, kendi başkentinde bölücü teröristlerin Türkiye aleyhtarı gösterilerine hala sessiz, seyircidir. Hatta terörist polis koruması altındadır. Türkiye'nin egemenlik ve tarihsel çıkarları gözetilmeden, milli ilkelerine riayet gösterilmeden iki ülkenin NATO'ya girmesi hangi siyaset ahlakına sığabilecektir. Bize göre İsveç ve Finlandiya kırmızı kart cezalısıdır. Cezanın kalkması için PKK/YPG kınanmalı, teröristler derhal teslim edilmelidir. 

“12 Ada konusu henüz kapanmamış yaramızdır”

Ankara ve Atina arasındaki gerginliğe değinen Bahçeli, şöyle devam etti:

Yunanistan ateşle oynamaktadır. ABD'nin 9 askeri üssü milli kimliğimize tehdittir. Atina yönetiminin silahlanmada gemi azıya alması kendisi için felaketin habercisidir. Miçotakis yönetimi denize dökülen vandal dedelerinden ders almamıştır. Denizin dibini canı tekrar çekmektedir. Bizim böylesi tehditlere boyun eğecek ne bir devletimiz ne bir milletimiz vardır. Yunanistan'ın ABD'den F-15 ve F-16 talebi, Türkiye'yi kötüleme ısrarı, adaları yoğun olarak silahlandırması, barışa değil kutuplaşmaya ve sonucu silaha açılacak sürece davetiyedir. 12 Ada konusu henüz kapanmamış yaramızdır. 12 Ada, ayak oyunları ile gasp edilmiştir. Bu adaları Çanakkale Boğazı ile İstanbul'un güvenliğinden ayrı düşünemeyiz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye'ye olası harekat

Bahçeli, Ankara’nın Suriye’ye yönelik yeni bir operasyon gerçekleştirme olasılığını şu ifadelerle değerlendirdi:

Ayn El Arab ve Tel Rıfat'tan ülkemize atılan roket ve havan topları, Karkamış, Kilis başta olmak üzere sınır hatlarındaki yerleşim alanlarına isabet etmiştir. Harekat bölgelerine yönelik terör eylemlerinde bir artış gözlenmektedir. Bu kapsamda yeni bir sınır ötesi ve ezici harekat mecburiyet haline gelmiştir. Türkiye 17 Ekim 2019'da ABD ile Ankara Mutabakatı, 22 Ekim 2019'da Rusya ile Soçi Mutabakatı imzalamıştır. Ankara'ya göre PKK/YPG terör örgütü 30 km. derinliğe çekilecektir. Soçi'ye göre de Mümbiç ve Tel Rıfat terör örgütünden tamamen temizlenecek. 30 kilometre dışarı çıkarılacaktır. ABD sözcülerinin muhtemel harekatın ilan edilmesinden sonra Türkiye'yi Ankara mutabakatına uymaya davet etmesi çirkin bir saptırmadır. Caniler temizlenmeli, en başta Tel Rıfat ve Münbiç özgürleştirilmelidir. MHP, muhtemel harekatı bütün varlığıyla desteklemektedir. 

Kılıçdaroğlu'na eleştiriler

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da bir dizi eleştiri getiren MHP lideri, özetle şöyle konuştu:

Sayın Kılıçdaroğlu, sen inkar etsen de Selahattin Demirtaş teröristtir, haindir, Türkiye düşmanıdır. Osman Kavala Sorosçudur, şaibeli suçludur. Nasıl serbest bırakacaksın, bunu nasıl yapacaksın? Paylaş da duyalım. Sırrın nedir? Darbe mi yapacaksın, PKK ile devleti ele mi geçireceksin?

Sayın Kılıçdaroğlu, Demirtaş hasreti çekiyorsan, çok istekliysen biraz daha devam et, sonunda kanun yoluyla onların koğuşundaki boş bir ranzaya sen de kapağı atarsın, yere çulunu serersin.

Bugünkü CHP ile Atatürk'ün partisi arasında en küçük bir benzerlik kalmamıştır. CHP ile HDP'nin aralarındaki sınır çizgisi silinmiş, CHP'nin ön kapısından giren HDP'nin arka kapısından çıkacak hale gelmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu zorlama yoksa kayış koparacaksın, senden Cumhurbaşkanı olmaz. Aziz milletimize buna müsaade etmeyecektir. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU