Zelenski'den "Kırım’ın ilhakı tanınsın" diyen Kissenger'a tepki: Takvimi 2022'yi değil, 1938'i gösteriyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'in Kırım ile sözlerine tepki gösterdi

Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına video konferansla katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Henry Kissinger’in Rusya’nın toprak ilhakının tanınması önerisine tepki gösterdi / Kolaj: Independent Türkçe

Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Ukrayna'da savaşın sona ermesi için Rusya'nın Kırım'ı ilhakının tanınmasını önerdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ise Kissinger'ın bu sözlerine tepkisini onu 1938'de Nazileri yatıştırmaya çalışan siyasetçilere benzeterek gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Video-konferansla Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılan Zelenski, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı işlediği savaş suçlarını uzaktan izleyenleri şiddetle kınıyorum. Her zaman Moskova'nın çıkarları gözetiliyor" dedi.

Kissinger, hafta başında Davos’ta yaptığı konuşmada Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline son vermek için, Ukrayna'nın topraklarının bir kısmını Rusya'ya vermesini teklif etmiş, bunun barış için de en doğrusu olduğunu savunmuştu.

"Takvimi 2022'yi değil 1938'i gösteriyor"

Zelenski ise Kissenger'a "Takvimi 2022'yi değil 1938'i gösteriyor" sözleriyle tepki gösterdi. Zelenski, "Binlerce milisin Ukrayna'yı hedef alması ve on binlerce kişinin öldürülmesine rağmen Kissinger gibi figürler ortaya çıkıp Rusya'nın çıkarlarını savunmaya devam ediyor" dedi.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU