13 yaşındaki erkek çocukla ilişkiye giren öğretmene 20 yıl hapis cezası

Kadın öğretmen için cezada iyi hal indirimi uygulanmayacak ve 20 yıllık cezasının tamamını cezaevinde geçirecek

28 yaşındaki Zamora “toplum için bir tehdit oluşturmadığını” savundu (AP)

ABD’de 13 yaşındaki erkek çocukla birden fazla kez cinsel ilişkiye girdiğini itiraf eden öğretmene 20 yıl hapis cezası verildi.

Ancak 28 yaşındaki Brittany Zamora, “iyi ve samimi bir birey olduğunu” ve “toplum için bir tehdit oluşturmadığını” savundu.

Polis, biri 11 yaşında bir öğrencinin gözcülük yaptığı sırada olmak üzere, Zamora’nın çocukla arabasında ve sınıfta birden fazla kez cinsel ilişkiye girdiğini belirtti.

Zamora çocuk yaşta birine 10 kez cinsel istismar, iki kez tacizde bulunma, çocuk yaşta birini iki kez cinsel içerikli materyale maruz bırakma ve bir kez kamusal alanda uygunsuz cinsel davranışta bulunma suçlamalarını kabul etti.

 

 

Zamora’nın cezasında iyi hal indirimi uygulanmayacak ve 20 yıllık cezasının tamamını cezaevinde geçirecek.

Olay, Arizona’da bulunan Las Brisas Akademisi’nde 6. sınıf öğrencisi olan çocuğun ailesinin, oğullarının alışılmadık davranışlar sergilediğini fark etmesiyle ortaya çıktı. Aile, çocuğun cep telefonuna takip yazılımı kurunca yaşananları öğrendi.

Çocuğun annesi mahkemede şunları söyledi:

Oğlumuz masum bir çocuktu. Suçlu oğlumuzun masumiyetini elinden aldı. Oğluma ve ailemize yaşattıkları için Brittany Zamora’dan nefret ediyorum. (...) Artık gençliğinin tamamını ve kalan hayatının çoğunu hapiste geçireceksin… İleride oğlumun hayatına bulaşmana izin vermeyeceğim.

Tutuklandığında polislere hapiste hayatta kalamamaktan korktuğunu söyleyen Zamora, “Çok küçüğüm. Beni paramparça edecekler” dedi. 

Öte yandan Zamora’nın aralarındaki ilişkide sorun olmadığı görülen eşi Daniel mahkemede, “Brittany hayatımda tanıdığım en iyi insan” diye konuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sena Çenkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU