CHP lideri Kılıçdaroğlu: S-400'ler gerekli, Türkiye savunma sistemini güçlendiriyor diye yaptırıma maruz kalması kabul edilemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi alması ve olası ABD yaptırımları hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin savunma sistemini güçlendirdiği için yaptırıma maruz kalmasını kabul edilemez olarak tanımladı:

F-35 meselesi, NATO ile ilişkiler meselesi önemli ama bu coğrafyada hava savunma sistemindeki açıklar kabul edilemez. Sistemin güçlendirilmesi, bu kapsamda S-400'lerin alınması gereklidir. Amerika'nın yaptırımları ne olacak bilmiyorum ama Türkiye'nin savunma sistemini güçlendiriyor diye yaptırıma maruz kalması kabul edilemez. Amerika'nın yaptırımları ne olacak bilmiyorum ama Türkiye'nin savunma sistemini güçlendiriyor diye yaptırıma maruz kalması kabul edilemez. Biz doğru bulmayız. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltamadığını öne sürdü:

Türkiye, dışa bağımlılığını azaltıp savunma sanayisini yeterince güçlendiremedi. Bir taraftan S-400 alıp, diğer taraftan tank paleti Katarlılara devrederek savunma sanayi güçlendiremez. Günü birlik politikalarla savunma sanayi ve dış politikanın geliştirilmesi mümkün değildir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU