Canan Kaftancıoğlu: Millet Bahçesi yapacağız diyerek 84 milyonu kandırmayı deniyorlar

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu Atatürk Havalimanı önünde yaptığı açıklamada "Yasadışı ve hukuksuz bir şekilde buraya iş makinesi sokanlardan hesap soracağız" diye konuştu

CHP milletvekilleri ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yıkım sürecinin başlatıldığı Atatürk Havalimanı önünden basın açıklaması yaptı.

Kaftancıoğlu, burada yaptığı açıklamada "iktidarın, İstanbul Havalimanı'nı Katar'a ve Suudi Arabistan'a peşkeş çekmek için Atatürk Havalimanı'nı kapatmaya çalıştığını" savundu.

"Atatürk Havalimanı'na zarar verenlerden hesap soracağız. Yasadışı ve hukuksuz bir şekilde buraya iş makinesi sokanlardan hesap soracağız. Fakirin tek bir kuruşunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarında hesap soracağız" ifadelerini kullanan Kaftancıoğlu şöyle devam etti:

Atatürk Havalimanı önünde açıklama yaparak, havalimanını katlederek çetelerin nasıl ihanet içinde olduğunu gösterecek ve makinelerin bulunduğu yerde açıklama yapacaktım. Ama ülkemizde mağdurları korumak yerine suçluluları koruyan anlayış olduğu için makinelerin pisti nasıl yerle bir ettiğinin görülmesini istemediler. Suçluluğun telaşı içindeler.

Atatürk Havalimanı planlamasının alanının tamamının birinci derece deprem bölgesi olduğunu kaydeden Kaftancıoğlu, "İstanbul'un deprem riskinin ne kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak, deprem anında ne büyük ihtiyaç olduğunun takdirini size bırakıyorum" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çay poşeti fırlatmak suretiyle seyrettiğiniz yakılan yerlere o fidanları dikin"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a seslenen Kaftancıoğlu, "Eğer fidan görmek için bu kadar sabırsızlanıyorsanız, yazın cayır cayır yakılan ama göz göre göre çay poşeti fırlatmak suretiyle seyrettiğiniz yakılan yerlere o fidanları dikin" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

Suçluluğun telaşı içindeler dedim ya, saraydakiler ve bir avuç şürekası... Gideceklerini gördüler, gitmeden önce 5'li çete eliyle vatandaşın cebinden çaldıkları çalacakları bir kör kuruşu aktarmak için yapıyorlar. 

Genel Başkanımız iktidara geldiğimizde biz haksız hukuksuz yapılmış bütün işletmeleri inceleyeceğiz, denetleyeceğiz, hak ettiklerinden bir kuruş fazlaya yapıldıysa alacağız demişti. Bunun korkusunu yaşadıkları için bir an önce İstanbul Havalimanını Katarlı ve Suudi Arabistanlı işbirlikçilerine satmak istiyorlar. Ancak Katarlı ve Suudi Arabistanlı iş birlikçiler ticaretlerini düşünmezler mi? Elbette biz bu ülkeyi alırız diyorlar. Ama bizim orayı alabilmemiz için o bölgede başka havalimanı olmamalı, Atatürk Havalimanını kapatmalısınız diyorlar. Millet Bahçesi yapacağız adı altında Katar'a ve Suudi Arabistan'a peşkeş çekmek için İstanbul Havalimanı'nı kapatıyorlar. Millet Bahçesi yapacağız diyerek 84 milyonu kandırmayı deniyorlar. 

"Fakirin tek bir kuruşunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarında hesap soracağız"

Atatürk Havalimanının dönüştürülmesi projesi 2019'da duyurulmuştu. İhale 29 Nisan 2022'de yapılmış. TOKİ'nin yürüttüğü ihaleye 6 inşaat şirketi dahil edilmiş. En uygun teklif yapı ve yapı firmasından gelmiş... Bu olanlara dair ne etapta bir ihale duyurusu, ne bu firmanın ihaleyi aldığına dair bilgi, ne belediyelerden süreçlere dair yapılması gereken izinler yapılmış... Bunlar yapılmadan önce iş makineleri arkanızda gördüğünüz havalimanına girdirilmiş ve yıkımı pistlerden başlatılıyor. CHP olarak 84 milyonla ve 16 milyon İstanbullu ile birlikte TC'nin kurucusu Atatürk'ün ismini taşıyan Atatürk Havalimanını ne yaparlarsa yapsınlar... Atatürk Havalimanı'na zarar verenlerden hesap soracağız. Yasadışı ve hukuksuz bir şekilde buraya iş makinesi sokanlardan hesap soracağız. Fakirin tek bir kuruşunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarında hesap soracağız.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU