S-400 sevkiyatı devam ederken Bloomberg: ABD Türkiye'ye yönelik yaptırımları önümüzdeki hafta duyuracak

S-400 sevkiyatında üç uçak daha Mürted'e indi, Bloomberg'e konuşan kaynağa göre ise ABD S-400 için yaptırıma hazırlanıyor

Fotoğraf: AA

ABD merkezli Bloomberg, Türkiye'ye S-400 teslimatı sonrası yeniden gündeme gelen Amerikan yaptırımları ile ilgili bir habere yer verdi.

Bloomberg'e konuşan bir kaynak, Washington yönetiminin S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile ilgili Türkiye’ye yönelik yaptırımlarını önümüzdeki hafta sonu duyurmayı planladığını iddia etti.

Kaynağın aktarımına göre ABD yönetimi, ABD’nin darbe girişiminden sorumlu olduğu yönündeki spekülasyonların alevlenmesinden kaçınmak için pazartesi günü yapılacak 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nün geçmesini bekleyek.

 

S-400.JPG
Fotoğraf: Milli Savunma Bakanlığı

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın ekibinin Türkiye’ye yönelik yaptırım paketini netleştirdiği bilgisine de yer verildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, S-400 hava savunma sistemlerinin ilk teslimatının gerçekleştiğini Cuma günü duyurmuştu.

 

 

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı son açıklamada S-400 hava savunma sistemini taşıyan beşinci uçaktan sonra malzemelerin sevkiyatı kapsamında altıncı ve yedinci uçak da Mürted Hava Meydanı'na indi.

Bakanlık "sevkiyatın üçüncü gününde savunma sistemine ait malzemelerin Türkiye'ye getirilmesi planlandığı şekilde devam ediyor" açıklaması yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU