Şampiyonlar Ligi yolundaki Fenerbahçe tribünlerde protesto edildi... "Takıma veya İsmail Hoca'ya değildi"

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'sine Karagümrük maçında tribünlerden protesto geldi. Spor yazarı Gürcan Bilgiç, Kadıköy'deki protestoyu ve takımdaki son durumu Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Fenerbahçe, 37 haftası geride kalan Süper Lig'de 70 puanla en yakın takipçisi Konyaspor'un 3 puan önünde yer alıyor / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 37. haftasında Fatih Karagümrük'ü konuk eden Fenerbahçe'de müsabakanın son anları protestoya sahne oldu.

Teknik direktör İsmail Kartal ise "Futbolda var ama olmaması gerekir" yorumunu yaptı.

Bu sezon işleri yolunda gitmeyen ancak 13 Ocak'ta Kartal'ın takımın başına getirilmesiyle çıkışa geçen Fenerbahçe, 2021-22 sezonunun Kadıköy'deki son karşılaşmasında Fatih Karagümrük'ü konuk etti.

Ligi ikinci sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne katılmak hedefiyle yola devam eden Fenerbahçe'de 0-0 biten müsabakanın son dakikalarında tribünlerin protestosu damga vurdu.

 

 

Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Kartal, oynadıkları son 13 lig maçında 10 galibiyet ve 3 beraberlik aldıklarını hatırlattı.

Kartal, protestolarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

İkinci yarı son 13 maç, 10 galibiyet, 3 beraberlik. Bugün de çok iyi oynamasak da iyi mücadele ettik. Geldiğimde ne alacağımı değil, ne vereceğimi bilerek geldim ve ne verdiğim ortada. Taraftarımız da farkında. Son 3 aydır bu takım maç kaybetmiyor. Geldiğim günden beri en çok puan alan takım Fenerbahçe. Son 5 dakika neden oldu ben de onu konuşuyordum içeride. Biz de galip gelip taraftarları mutlu bir şekilde kapatmayı çok istiyorduk. Taraftarımız acaba kime tepki koydu, takıma mı hakeme mi biz de çözemiyoruz. Olabilir tepki, futbolda var ama olmaması gereken şeyler. Galibiyet bekliyordu taraftarlar, o gelmeyince böyle tepki koymuşlardır. Bu takımın yaptıkları ortada. 

 

İsmail Kartal-AA.jpg
İsmail Kartal / Fotoğraf: AA

 

17 maçta 2,24 puan ortalaması yakaladı

Vitor Pereira sonrası İsmail Kartal'ın sezon sonuna kadar teknik direktörlük koltuğuna oturması eleştirileri de beraberinde getirmişti.

15 Ocak'ta sarı-lacivertli kulüple ilk maçına çıkan Kartal, ilk 4 hafta sonunda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak eleştirilerin odağında yer aldı.

Aradan geçen 1 ayın ardından 12 Şubat'ta deplasmanda Giresunspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Fenerbahçe, sonrasında oynadığı 12 müsabakada da yenilgi yüzü görmedi.

Söz konusu süreçteki 13 maçın 10'unu kazanan İstanbul temsilcisi, 3 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

İsmail Kartal'ın 24. haftada 37 puanla 6. sırada devraldığı Fenerbahçe, gelinen noktada Trabzonspor'un 4 puan gerisinde ve Konyaspor'un 3 puan önünde 2. sırada yer alıyor.

Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi biletini ise büyük oranda almış görünüyor. 

 

Gürcan Bilgiç-Twitter.jpg
Gürcan Bilgiç Fotoğraf: Twitter

 

"Protesto takıma veya İsmail Hoca'ya değildi"

Spor yazarı Gürcan Bilgiç, Kadıköy'deki protestonun nedenini ve Fenerbahçe'nin son durumunu Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

İsmail Kartal'ın da basın toplantısında gündeme getirdiği protestoların nedenini aktaran Bilgiç, "Protesto bence Sosa'ya yapıldı" dedi. 

Arjantinli futbolcunun sarı-lacivertli taraftarlarla bağının koptuğunu belirten Bilgiç, "Sosa oyuna girdikten sonra son anlardı. Maç 0-0 ve bitime 2 dakika vardı. Topu öne taşımaması, hala yana, arkaya vermesi üzerine taraftar bir tepki koydu. Bence takıma veya İsmail Hoca'ya değildi" diye konuştu. 

"Takımı bu hale getiren İsmail Kartal'la devam etmek en mantıklısı"

Kartal'ın göreve gelmesinin ardından takımın sergilediği performans, spor kamuoyunda deneyimli teknik adam için "kalmalı" ve "gitmeli" tartışmalarının başlamasına neden oldu.

Bilgiç, Fenerbahçe'de en çok merak edilen soruların başında gelen "teknik direktör kim olmalı" konusuyla ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

Jesus da İsmail Kartal da doğru karar. Fenerbahçe yönetimi doğru yapmakla yanlış yapmamak arasında gidip geliyor. Takımı bu hale getiren İsmail Kartal'la devam etmek en mantıklısı esasında. Ama işin öbür tarafında 8 yıldır şampiyon olamamış bir takım var. İddialı, kendini kanıtlamış, taraftara da kendisini kabul ettirecek bir teknik direktörle sezona başlayıp risk almamanın da peşindeler. Zor bir durumdalar. Tabii burada teknik adamların isteklerini ne kadar karşılayabilecekler? O da etkili olacaktır. Jesus gelirse maliyetli transferler isteyebilir. Bunu karşılayabilirler mi bilmiyorum ama bence Löw defteri de kapanmadı. 

 

Jesus-Löw-Reuters.jpg
Jorge Jesus ile Joachim Löw, Fenerbahçe'de teknik direktörlük için ismi geçen adaylar olarak öne çıkıyor / Fotoğraf: Reuters

 

"İsmail Hoca ile yürüdüğün anda en az 2 ay kazanacaksın"

Şampiyonlar Ligi ön elemeleri nedeniyle sarı-lacivertlilerin 2022-23 sezonunu erken açacağına vurgu yapan Bilgiç, şu uyarıyı yaptı:

5 Ağustos'ta Süper Lig, Temmuz'da elemeler başlayacak. Haziran'ın en geç 14'ünde sezonu açması lazım. Yeni bir teknik direktörle bu elemelere iddialı nasıl girebilirsin? Daha takımı tanıyacak, oyuncuları tanıyacak, yeni transferler olacak. Bunu risk olarak görüyorum. O yüzden benim fikrim İsmail Kartal'la devam edilmesi yönünde. Çünkü İsmail Hoca ile yürüdüğün anda en az 2 ay kazanacaksın. O uyum aşamasını olmadan geçeceksin. 

"Takıma level atlatılacaksa, eksik yerler doğru oyuncularla takviye edilmeli"

Gelecek sezon için mevcut kadroya mutlaka takviye yapılması gerektiğini dile getiren Bilgiç, "Kesinlikle transfer şart. En az 2 santrafor almaları lazım. Takımdan gidecekler olacak. Yani bu takıma bir level atlatacaksan eksik yerleri doğru oyuncularla takviye etmen gerekiyor. Şu anki kadro yapısını buna uygun görmüyorum ben. Limitte oynuyorlar" değerlendirmesini yaparak sözlerini noktaladı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU