Stanford Üniversitesi'nde nefret suçu soruşturması: Ağaca asılan ilmek araştırılıyor

Profesör, "Bundan çok daha iyisini hak ediyoruz" diyor

Stanford Üniversitesi, ilmek içeren hadiseyi nefret suçu olarak soruşturduğunu açıkladı (Unsplash)

Stanford Üniversitesi yetkilileri, seçkin okulun Kaliforniya kampüsünde ağaca asılı ilmek bulunmasının ardından nefret suçu soruşturması başlattı.

Yöneticiler, iddialara göre üniversitenin kampüsünde ağaca asılı ilmek bulunduktan sonra siyah düşmanı nefret suçlarına müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üniversitenin yaptığı açıklamada, ilmeğin pazar akşamı lisans öğrencilerinin yurdu Branner Hall'un önündeki bir ağaçta bulunduğu bildirildi. Yetkililer, ilmeğin yapıldığı halatın "bir öğrenci örgütünün performansının" ardından "birkaç yıldır" orada olduğunu söyledi.

Üniversitenin 2021 verilerine göre, Kaliforniya eyaletinin Palo Alto kentinde yer alan kampüs, yaklaşık 17 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bunların yaklaşık yüzde 28'i beyaz, yüzde 25'i Asyalı ve yüzde 7'si de siyah.

Dekan Yardımcıları Susie Brubaker-Cole ve Patrick Dunkley yaptıkları açıklamada, "Bir ilmeğin siyah düşmanı ırkçılık ve şiddetin menfur sembolü olduğunu yeterli kuvvette belirtmek için ne söylesek az" dedi.

Bir topluluk olarak, bu tür davranışlara ve bunu yapanlara birlikte karşı koymalıyız.

Stanford, öğrencileri de NPR'nin salı günü son 4 yılda üçüncü olduğunu bildirdiği ilmekle ilgili soruşturmada yardımcı olmaya çağırdı.

Gazetenin haberine göre, ilmek asmak Kaliforniya'da bir yıla kadar hapis veya 5 bin dolara kadar para cezasıyla suç olarak kabul ediliyor.
 


Üniversitenin bildirisinde, "Böyle alçakça eylemlerle karşı karşıya kaldığımızda, her birimiz Stanford'da bu tür eylemlerin gerçekleşmesini önlemek için elimizden gelen her şeyi yapma cesaretine sahip olup olmayacağımıza karar vermeliyiz" ifadelerine yer verildi.

Geçmişinde Afro-Amerikan çalışmaları olan Stanford Üniversitesi profesörü Anne Charity Hudley de pazartesi günü yaptığı açıklamada ilmek iddiasını kınayanlar arasında yer aldı.

Hudley, "Uyandığımda ilk gördüğüm şey dün gece Standford lisans öğrencileri yurdunun önünde bir ilmek bulunduğu haberi oldu" diye tweet attı.

Hepimizin yapacak çok daha fazla işi var. Ulusal organizasyonlarımızda ve kampüslerimizde bundan çok daha iyisini hak ediyoruz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU