Erdoğan: Savaştan gelip ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız

Göçmen tartışmalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyorlar. Biz onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz ve onları katillerin kucağına atmayacağız" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın 32. yıldönümü programına katılarak konuşma yaptı.

Sanayi üretiminin ve ihracatın her ay rekorlar kırarak yükseldiğini söyleyen Erdoğan, 12 aylık ihracatın 240 milyar doları aştığını ve yıl hedeflerinin 250 milyar dolara adım adım ilerlediğini belirtti.

Erdoğan şöyle devam etti:

Biz tüm imkanlarımızla ülkemizin potansiyeline inanan, vizyoner, çalışkan, memleket sevdalısı iş adamlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Başlatmış olduğumuz teknoloji odaklı sanayi programımızı bütün alanlarda başarıya kilitlenmiş vaziyetteyiz. Yerlileştireceğimiz 919 yüksek teknolojili ürün belirledik. Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik. İleri sürüş destek sisteminden akıllı kamera sistemine kadar pek çok ürünü yerli imkanlarla üretmeyi hedefliyoruz. İnşallah bu kapsama yüksek teknolojili diğer sektörleri de ekleyeceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Savaştan gelip ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız"

Erdoğan konuşmasında Türkiye'de sıkça gündemde yer alan göçmen tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, "Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, fark etmiyor... Biz muhacirlik ve ensar olma kabliyetinin en olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "iktidara geldikleri taktirde göçmenleri ülkelerine gönderecekleri" yönündeki açıklamalarına atıfta bulunan Erdoğan şöyle devam etti:

Savaştan gelip ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin biz oradayız. Biz bu konutları da bunun için yapıyoruz, kendileri isterlerse gidebilirler ama biz onları asla kovmayacağız. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyorlar. Biz onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz ve onları katillerin kucağına atmayacağız. Biz bu yolda aynen yürümeye devam edeceğiz. Yapılan fedakarlıkların boşa gitmediğini görüyoruz.

Erdoğan'a ödül takdim edildi

Tören kapsamında, Türkiye’nin Gücü Ödülleri’nin sahipleri de açıklandı. Törende, "en önemli ve en özel ödül" Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı tarafından ilk ve tek sefere mahsus Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Türkiye’nin Gücü Özel Ödülü” takdim edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU