HDP Genel Merkezi önünde arbede

HDP önüne çelenk bırakanlar ile HDP'liler arasında gerginlik yaşandı. Bir kişi HDP'li vekil Ayşe Acar Başaran'a "Seni çivilerim" diye bağırdı

Fotoğraf: AA

Diyarbakır'da "evlat nöbeti" sürdüren aileleri temsilen üç baba, Ankara'da HDP Genel Merkezi binası önüne siyah çelenk bıraktı.

HDP Genel Merkezi'ne gelen babalar, "Evlatlarımızı HDP'den istiyoruz" yazılı çelengi parti girişine koyarak, gazetecilere açıklamada bulundu.

PKK tarafından oğlunun dağa kaçırıldığını söyleyen babalardan Celil Begdaş, HDP'nin hiçbir zaman Kürtleri temsil edemeyeceğini savundu.

BBA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Evlatlarından haber alamadıklarını belirten Begdaş, "Ben burada Türk'üm, Diyarbakır'da Kürt'üm, Trabzon'da Laz'ım. Evladım gelene kadar bu işin peşini bırakmam. Beni hiçbir güç buraya getirmedi, yanan ciğerim buraya getirdi. Ben, Amerikan uşağı değilim, ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. HDP'ye söylüyorum, kendine gel, evladımı getir bana" ifadelerini kullandı.

"Kürtlük, 15 yaşındaki çocukları terör örgütüne satmakla olmuyor"

Baba Süleyman Aydın da 285 aileyi temsilen HDP Genel Merkezi önünde olduklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

HDP milletvekilleri diyorlar ya zaman zaman 'Biz, Kürtler için mücadele veriyoruz.' Bunlar hiçbir zaman Kürtler için mücadele vermediler. Kürtlük, 15 yaşındaki çocukları terör örgütüne satmakla olmuyor. 14-15 yaşındaki çocuklarımızın eline silah vererek, devletimize karşı kullanarak siyasi parti, milletvekili olunmaz. Siz, burada hiçbir zaman Kürt halkına sahip çıkmadınız. HDP milletvekilleri olarak sadece Kandil'e vekillik yaptınız, siz Kandil'in vekillerisiniz.

Arbedeye polis müdahale etti

Açıklamaların ardından HDP binasındaki görevlilerin çelengi kaldırmak istemesi üzerine, babalar ile aralarında arbede yaşandı.

Polisin müdahalesiyle yatıştırılan olay sırasında babalar, parti genel merkezine gelen HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a da tepki gösterdi.

Bu sırada parti görevlileri ile ikinci kez yaşanan arbedeye müdahale eden polis, tarafları ayırdı.

Bina çevresinde önlem alan polis, aileleri güvenli bir alana çekti.

HDP'den açıklama

Olayın ardından HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Polisin yönlendirmesiyle ve koruması altında partimizin önünde büyük bir provokasyona kalkışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. HDP’nin mücadelesi dün olduğu gibi bugün de hiç bir provokasyon ve engel tanımadan sürüyor, sürecektir.

HDP'li vekile: Çivilerim seni valla

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bir kişinin HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a "Kes sesini, çivilerim seni valla…" diyen bir kişinin videosunu paylaştı.

Beştaş paylaşımında "Milletvekilimize “kes sesini, çivilerim seni valla…” diyen zat kimdir? Bu zatı görevlendiren ve genel merkezimizin önüne gönderen kimdir?" ifadesini kullandı.

 

"Beni alenen ölümle tehdit eden şahıs da polis değil çete"

Ayşe Acar Başaran da yaşananlara tepkisini Twitter hesabından dile getirdi.

Başaran paylaşamında "Bugün partimizin önünde gerçekleştirmek istenen demokratik bir eylem değil provokasyondu, bu beni alenen ölümle tehdit eden şahıs da polis değil çete. Yaşananlar iktidarın çete yöntemlerinin açık bir örneğidir. İktidarın bu oyununu da boşa çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

HDP Sözcüsü Günay: Kendisini polis olarak tanıtan bu katil zanlısı kimdir?

Parti Sözcüsü Ebru Günay, milletvekillerinin katılımıyla açıklama yaptı. 

Günay, "Bugün tekrar partimize yönelik bir provokasyonla karşı karşıyayız. Artık provokasyonunu bir üst aşamaya çıkararak genel merkezimiz önüne gelerek suç işleri bakanlığının emrindeki, kontrolündeki polisler bir provokasyon girişiminde bulundular" diye konuştu.

Günay şöyle devam etti:

Yetmemiş aynı utanmaz ne olduğu belli olmayan katil tipli polisler, suç işleri bakanlığının emrindeki polisler, Ankara'nın göbeğinde parti genel merkezimizin önünde kadın meclisi sözcümüz ve Batman Milletvekilimizi utanmadan sıkılmadan mafya liderlerinden aldıkları güçle tehdit etmiştir.

Buradan soruyoruz, kendisini polis olarak tanıtan bu katil zanlısı kimdir? Bir an önce görevden alınmalı ve derhal tutuklanmalıdır. 
 
Buradan 'seni çivileyeceğiz' diyerek bir milletvekilini tehdit etme hakkını ve haddini nereden buluyor? Biz bunu nereden bulduğunu biliyoruz. Çünkü balık baştan kokar. Bu suç işleri bakanı, mafyalarla, katillerle, suçlularla fotoğraf verirken emrinin altındakiler her türlü suç işleme hakkını ve haddini veriyor.

6 kişi gözaltına alındı

Basın açıklamasının ardından parti önünde ikinci kez gerginlik yaşandı. 

Çıkan arbedede gözaltına alınan 6 kişiden 4'ünün isimleri şöyle: Veli Saçılık, Hüseyin Gökoğlu, Ali Özkan ve Nazım Karakurt

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU