Doğuş’un hisselerini yüzde 7 artıran Volkswagen’in “fabrika kurma kararında” Katar detayı

Bir süredir, yeni fabrikasını kurmak için Bulgaristan ile Türkiye arasında tercih yapmaya çalıştığı konuşulan Volkswagen’in İzmir’i seçtiği iddiası piyasayı hareketlendirdi

Fotoğraf: Reuters

Alman otomobil dergisi Automobilwoche’in Volkswagen'in İzmir yakınlarında fabrika kurmayı planladığını duyurmasından kısa bir süre sonra Volkswagen'in Denetim Kurulu Sözcüsü’nden açıklama geldi. 

Reuters’ın haberine göre Volkswagen yönetimi, yeni fabrikayla ilgili nihai kararın henüz alınmadığını belirtirken Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız, kararda, Volkswagen’in yüzde 17’sinin Katarlılara ait olmasının etkili olduğunu yazdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çek gazetesi Hospodarske Noviny, nisanda, Volkswagen'in iştiraki Skoda'nın planlanan yeni fabrika için Bulgaristan ile Türkiye arasında seçim yapacağını bildirmişti.

Habertürk’ün haberine göre kararda, Volkswagen CEO'su Herbert Diess'in belirleyici olduğu belirtilirken  dün gerçekleşen Denetleme Kurulu toplantısında, grup bünyesindeki birden çok markaya üretim yapılacağı kararı da alındı. 

Volkswagen'in Türkiye yetkili satıcısı olan Doğuş Oto hisseleri, Automobilwoche’in haberinin ardından, yüzde 7,17 yükseldi. 

Bu kararla birlikte Alman otomotiv devi, Türkiye'de üretim yapan Ford, Hyundai, Honda, Toyota, Renault, Fiat, BMC ve Mercedes'in yanına adını yazdırdı. 
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU