Diyarbakır'da "Koyunlar" isimli silahlı suç örgütüne yönelik operasyonda 19 tutuklama

Tutuklananlar arasında suç örgütünün lideri C.K'nin de bulunduğu kaydedildi

Fotoğraf: AA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, yürütülen ve 35 kişinin gözaltına alındığı "Koyunlar" isimli silahlı suç örgütüne yönelik soruşturma sürüyor.

"Kasten öldürme", "yağma", "tefecilik", "rüşvet", "6136 sayılı kanuna muhalefet", "ihaleye fesat karıştırma", "kasten yaralama" ve "tehdit" suçlarını işlediği iddia edilen 35 şüpheliden 32'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sevk edildikleri adliyede nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 32 şüpheliden aralarında suç örgütü elebaşı C.K'nin de bulunduğu 19'u tutuklandı, 13'ü ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

Tutuklanan C.K'nin polis helikopterince tespit edildiği tarlada yakalanmadan önce telefonunu toprağa gömdüğü, polislerin gömüldüğü yerden cep telefonunu çıkardığı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır'da "Koyunlar" isimli silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen helikopter destekli operasyonda 35 şüpheli gözaltına alınmış, suç örgütü elebaşı C.K. polis helikopterince tespit edilerek tarlada yakalanmış, örgütün sözde yöneticilerinden biri de evde halıya sarılı saklanırken bulunmuştu.

Aramalarda ele geçirilen, 29 ruhsatsız tabanca, 7 tüfek, 1086 fişek, çok sayıda çek, senet, tapu ve para Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sergilenmişti.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU