The Handmaid's Tale'ın yıldızı Elisabeth Moss: Scientology yanlış anlaşılan bir din

Aktris, Leah Remini’nin öne sürdüğü iddialara da yanıt verdi

Elisabeth Moss, The Handmaid's Tale'deki performansıyla 2017'de Emmy Ödülleri töreninde drama dizisi dalında En İyi Kadın Oyuncu seçilmişti (Hulu)

Amerikalı aktris Elisabeth Moss, Scientology'ye duyduğu inançtan bahsetti ve onun "yanlış anlaşılan" bir din olduğunu söyledi. 

Çocukluğundan bu yana Scientology üyesi olan Moss, inancı hakkında "ikiyüzlü" davrandığı gerekçesiyle sert biçimde eleştirilmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birçok kişi aktrisin gerçek hayattaki tavırlarıyla The Handmaid's Tale'de canlandırdığı karakter arasında ciddi bir fark olduğunu öne sürmüştü. 

Hulu'da yayımlanan popüler dizide Moss'un canlandırdığı June Osborne, kadınlara ve LGBTQ+ bireylere baskı yapan sisteme isyan ediyor. Bununla birlikte Scientology'nin kurucusu L. Ron Hubbard'ın eşcinselliğin hastalık olduğu yönündeki yorumları nedeniyle din, homofobiyi teşvik etmekle suçlanıyor. Moss'un inancıyla oynadığı karakter arasındaki fark birçok kişiyi sinirlendirmişti. 

29 Nisan'da New Yorker'a konuşan Moss, Scientology'nin "gerçekten kapalı bir din" olmadığını dile getirdi ve aksine din hakkında bir şeyler öğrenmek isteyen herkese çok açık bir yer olduğunu söyledi. 

39 yaşındaki aktris sözlerini, "Sanırım en yanlış anlaşılan şey bu" diyerek sürdürdü. 

Herkesi Scientology'yi keşfetmeye davet eden aktris, arkadaşlarıyla konuşurken dini inançları hakkında son derece açık davrandığını ancak röportajlarda ihtiyatlı olmayı tercih ettiğini belirtti.

Aktris şu ifadeleri kullandı:

Başkaları beni izlerken bir nedenden ötürü dikkatlerinin dağılmasını istemiyorum. Karakteri görmelerini istiyorum.

Eski Scientology üyesi bir diğer aktris Leah Remini, Scientology and the Aftermath adlı programında kilisenin Moss'un kendisiyle konuşmasını yasakladığını öne sürmüştü. Remini'ye göre Scientology Kilisesi kendisini "anti-sosyal bir kişiliğe sahip" diye damgalamıştı.

Remini'nin kendisiyle konuşmak için herhangi bir adım atmadığını söyleyen Moss, söz konusu iddianın yersiz olduğunu belirtti. "Onu o kadar iyi tanımıyorum" diye ekleyen aktris, Remini'yle arkadaş olmadığını ekledi. 

Moss, The Handmaid's Tale'in prodüksiyon aşaması devam eden 5. sezonuyla geri dönecek. Aktrisin yeni dizisi Shining Girls ise 29 Nisan'da Apple+'ta yayımlanmaya başladı. 

 

Independent Türkçe, NME, Indiewire

DAHA FAZLA HABER OKU