Gökçeada koyları ihaleye çıkarıldı: 'Yap-işlet-devret' modeliyle kiralanacak

İhale kapalı teklif yöntemiyle yapılacak

Fotoğraf: Gökçeada Belediyesi

Çanakkale’nin Gökçeada Belediyesi, Türkiye’nin en batı bölgesi olarak kabul edilen Gizli Liman’daki 50 bin metrekarelik alanı, sahil ve yeşil alan düzenlemesi yapılması, yedi adet tesis kurulması karşılığında 10 yıl süreyle kiralayacak.

İYİ Partili Ünal Çetin’in başkanlığını yaptığı Gökçeada Belediyesi’nin; 4 İYİ Partili, 2 AK Partili, 2 CHP’'i ve 1 bağımsız meclis üyesi bulunuyor.

Birgün'den Bilal Çelik'in haberine göre; Belediye Meclisi, 13 Nisan'da aldığı kararla Gizli Liman bölgesinde 7 ayrı tesisin kurulması ve 10 yıl çalıştırılması için ihaleye çıktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İhaleye göre kamuya ait alanda yapılacak tesisler, ‘yap-işlet-devret’ modeliyle özel şirketlerce işletilecek.

Maliyeti 5 milyon 619 bin TL olarak hesaplanan işin ihalesi, “kapalı teklif” yöntemiyle yapılacak. İhale 11 Mayıs’ta, belediyenin meclis salonunda gerçekleşecek.

Ünal Çetin daha sonra Twitter hesabından Birgün gazetesinde haberi yapan muhabiri etiketleyerek yaptığı paylaşımda "Özgürlükler adına duruş sergilediğinizi bildiğimiz birgün gazetesi, öncelikle habere ilişkin, şahsımın görüş verme özgürlüğümü elimden alarak, görüşüm alınmadan haber yapmışsınız. Habere ilişkin bir çok husus yanlıştır. Konuya ilişkin tekzip gazetenize ulaşacaktır" ifadesine yer verdi.

 

 

 

Birgün, Independent Türkçe

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU