Özel Gezi Davası'nda tutuklananları ziyaret etti: Osman Kavala, "Bir zaman birbirlerine ip atanlar, ellerinde ip olsa, beni asacaklardı" dedi

CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel Silivri Cezaevi ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada "12’nci Cumhurbaşkanı Gezi’nin aleyhine düşünüyorlar ya, 10’uncu Cumhurbaşkanı ve 11’inci Cumhurbaşkanı yanımızda" dedi

Fotoğraf: Twitter @eczozgurozel

 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Gezi Parkı Davası'nda hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Ali Hakan Altınay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basına açıklama yapan Özel, Osman Kavala'nın, "Beni bu kadar içeride tuttuktan sonra beraat ettireceklerini beklemiyordum. Ama bu kadarını da beklemiyordum. Bir zaman birbirlerine ip atan, ellerinde ip olsa, beni asacaklardı" dediğini aktardı.

"Türkiye’ye büyük itibar kaybettirdiler"

Özel, "Kavala, 'Verilen karar, Türkiye’nin AİHM nezdindeki savunmasını boşa düşüren bir karardır, kendi tezini boşa düşürecek bir karardır. Birileri vakit kazanıp Kavala’yı içeride tutalım diye tutuklamaya gerekçe uydururken, zaman kazandılar ama Türkiye’ye büyük itibar kaybettirdiler' dedi" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutulu Can Atalay ile de görüşen Özel, Atalay'ın "Atanamamış bir milletvekili aday adayı bizi Silivri’ye gönderdi" dediğini açıkladı.

Tayfun Kahraman'ın da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na özel selam yolladığını kızı Vera ile ilgili Kılıçdaroğlu’nun sahiplenmesini çok önemsediğini kaydettiğini belirten Özel "Görüntülerin çekilmesine Vera’nın görüntülerinin alenileşmesinden önce tedirgin olduğunu ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun söyleminin kendisi ve kızı üzerinden hakkı yenen, evlat hasreti çeken herkes açısından son derece kıymetli olduğunu ifade ettiler" ifadesini kullandı.

Özel, Hakan Altınay'ın da kendisine "Türkiye kendine bunu niye yapıyor. Türkiye zor dost edinilen bir ülkeydi. Pek çoğunu bu kararla kaybettik" dediğini aktardı.

"10’uncu Cumhurbaşkanı ve 11’inci Cumhurbaşkanı yanımızda"

Özel açıklamasında şu ifadelerle devam etti:

Hepsinin özel olarak memnuniyet duyduğu iki şey var. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gezi konusunda net tutum almasından ve çok doğru bir açıklama yapmasından memnuniyet duyuyorlar. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, beni aradı. Sezer diyor ki, ‘Evlatlarından ayrılan, beraat ettikleri bir davadan delil durumu değişmeden, bir daha bir daha yargılanıp cezalandırılmalarından üzüntü duyuyorum. Onlar için gözyaşı dökebilirim ama gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum. Hukuk için üzülüyorum. Türkiye’de hukuk bu kadar ayaklar altına alındıysa Türkiye’nin bu duruma düşmesine üzülüyorum’ diyor. İçeride vardığımız bir mutabakatı buradan bütün Türkiye’ye iletelim. Cumhurbaşkanı çok önemlidir, cumhurun başıdır diyorlar ya. 12’nci Cumhurbaşkanı Gezi’nin aleyhine düşünüyorlar ya, 10’uncu Cumhurbaşkanı ve 11’inci Cumhurbaşkanı yanımızda. Bundan sonraki cumhurbaşkanı da yanımızda.   

Bahçeli'nin Erdoğan'a ip atması

Devlet Bahçeli 2007'de Erzurum'da yaptığı mitingde, o dönem Başbakan olan Erdoğan'a yüklenmişti.

Bahçeli, "Meydanlarda bizim için 'terörist başını asamadılar' diyorlar. 129 milletvekilimiz vardı, sizin kadar olsaydı asılıp asılmadığını görürdünüz. Sen neden asmadın. Oğluna gemi alacak para buluyorsun, asacak ip mi bulamıyorsun, alın o zaman şu ipi de asın" diyerek kalabalığa ip fırlatmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU