Birinci sınıfta uçan yolcu, kabin görevlisine "homofobik saldırıdan" tutuklandı

Adı Christopher Alexander Morgan olarak verilen sanık 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya

(AP)

Delta Havayolları'nın Arizona'ya giden uçağının birinci sınıf bölümündeki yolcu, uçuş görevlisine homofobik hakaretler ettiği ve görevliye kendisine içki servis etmediği için fiziksel saldırı yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

Christopher Alexander Morgan'ın kendisine alkol servisi yapmayı reddettiği için uçuş görevlisine bir bardak buz ve güvertedeki telefonu fırlattığı iddia ediliyor.

Morgan, 22 Nisan'da 2908 sefer sayılı uçuş Phoenix Sky Harbor Uluslararası Havalimanı'na indiğinde tutuklandı ve kendisine uçuş mürettebatına müdahale etme yasal suçlaması yöneltildi. Söz konusu suçlama 20 yıla kadar hapisle cezalandırılabilir.

The Daily Beast'in Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) elde ettiği yeminli ifadeye göre yolcu, uçuş görevlisine "i**e" ve "n***ş" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışmanın uçak Atlanta'dan ayrılmadan önce başladığı bildirildi. Morgan'ın koltuğunu "tamamen geriye yatırdığı" ve "emniyet kemerini takmayı" reddettiği iddia ediliyor.

Yeminli ifadeye göre iki uçuş görevlisi yolcuya koltuk sırtını kalkış için dik konuma getirmesi gerektiğini söyledi fakat yolcu reddederek "işbirliğine yanaşmadı ve talimatlara uymadı".

Kalkıştan sonra kendisine alkollü içecek servis edildi fakat ikinci kez sipariş verdiğinde iddiaya göre onu kızdıran alkolsüz bir içecek ikram edildi.

İfadede Morgan'ın "HD'ye [uçuş görevlisi yeminli ifadede böyle tanımlanıyor] i**e ve "n***ş" dediği ve HD'ye bir bardak buz fırlattığı" belirtiliyor.

İfade "2G koltuğunda oturan yolcu RO [belgede tanımlanan başka bir yolcu], Morgan'ın saldırganlığını azaltmak için Morgan'a bir şey söylediğinde, Morgan yolcu RO'ya kızdı ve tuttuğu bardağı RO'nun yüzüne doğru tuttu" ifadeleriyle devam ediyor.

Uçuş görevlisi kaptanı bilgilendirmek için uçaktaki mutfağa gittiğinde sanık koltuğundan kalktı, telefonu aldı ve görevliye göğsünden vurdu.

Olay uçuş görevlilerinden birinin kokpitin kapısında "uçuş ekibinin güvenliğine dair endişeler nedeniyle" nöbet tutmasına neden oldu.

Uçak Phoenix'e indikten sonra Morgan, FBI tarafından tutuklanıp sorgulandı. Yeminli ifadeye göre Morgan, "uçuş görevlisinin eşcinsel olduğunu ve bunun onu rahatsız ettiğini" iddia etti.

Ayrıca Morgan, homofobik olduğunu ve bunun "uçuş görevlisine karşı öfkesinin artmasına neden olmuş olabileceğini" de itiraf etti.

The Independent yorum talebiyle Delta Havayolları'na ulaştı fakat henüz yanıt alamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU