Mahkeme önünde Depp ve Heard'ün hayranlarının oluşturduğu kuyruk sosyal medyada tartışma yarattı

Johnny Depp'in bir hayranı aktörün moralini yükseltmek için mahkemeye alpakasını getirdi

Johnny Depp ve Amber Heard'ün her ikisi de istismar kurbanı olduğunu iddia ediyor (AP)

Hollywood yıldızı Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard'e açtığı davadaki gelişmeleri takip etmek için kuyruk olan hayranlar sosyal medyada viral oldu. 

Gazeteci Nick Wallis'in 25 Nisan'da Twitter'da paylaştığı videoda ABD'nin Virginia eyaletinin Fairfax şehrindeki Adliye Sarayı'nın önünde çok uzun bir kuyruğun olduğu görülüyor.

Hem Depp'in hem de Heard'ün hayranları sevdikleri oyunculara destek olmak için sabahın erken saatlerinden itibaren davanın görüldüğü mahkemenin önünde toplanıyor. 

 

 

The Washington Post'un haberine göre hayranlar tıpkı bir konser etkinliğindeymiş gibi bileklik takarak gün boyu gelişmeleri takip ediyor. Yetkililerin güvenliği sağlayabilmek için sadece 100 kişiye ada kayıtlı bileklik vermesi kuyruk oluşmasına neden oluyor. 

Sevdikleri oyunculara moral sağlamak için başka yöntemler deneyen hayranlar da var. Davanın "gerçekten berbat" olduğunu düşünen Johnny Depp hayranı Andrea Diaz, aktörü mutlu etmek için iki alpakasını mahkemeye getiriyor. 

Koronavirüs pandemisi sırasında çocukları neşelendirmek için alpakalarla ev ev dolaşan Diaz aynısını Depp için de yapıyor. 

The Washington Post'a konuşan Diaz, "Alpakaların onun gününü aydınlatabileceğini düşündüm" diyor. Diaz'ın bir alpakasının boynundaki tabelada, "Johnny için adalet" yazıyor. 

 

 

Sadece Depp ve Heard'ü görmek isteyen hayranların sayısı da epey fazla. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Michigan'dan Virginia'ya gidebilmek için GoFundMe'de bağış kampanyası düzenleyen Arya adlı bir Depp hayranı, "Yıllardır çevrimiçi olarak desteğimi gösteriyorum ve bizzat destek verme fırsatım oldu ve bence bu çok büyük bir fark yaratıyor" diyor.

Heard'e destek verenlerden Christina Taft ise, aktrisin "internetteki operasyonların büyük bir kurbanı" olduğunu dile getiriyor. Depp hayranları birçok imza kampanyasıyla Heard'ü dahil olduğu projelerden attırmaya çalışmıştı

Bununla birlikte dava için Avustralya'dan gelen hayranların olduğu da bildirildi. 

58 yaşındaki Depp, 35 yaşındaki eski eşi Heard'e 2018'de The Washington Post'ta yazdığı makale nedeniyle iftira davası açmıştı. Makalede Heard istismara maruz kaldığını öne sürmüştü. 

Söz konusu yazıda Depp'in adı geçmese de aktörün avukatları makalenin yanlış bir şekilde Heard'ün evliyken şiddet gördüğünü ima ettiğini düşünüyor. Depp bu nedenle 50 milyon dolar tazminat talep ediyor. 

Bununla birlikte Amber Heard'ün fiziksel istismara uğradığı yönündeki iddialarının aksine Depp asıl kurbanın kendisi olduğunu öne sürüyor. Depp ilişkileri boyunca Heard'ün kendisine saldırdığını iddia ediyor. 

 

Independent Türkçe, NME, The Washington Post, Ladbible

DAHA FAZLA HABER OKU