Johnny Depp'in "uyuşturucudan bayılarak" üzerine dondurma döktüğü fotoğraf gündem oldu

58 yaşındaki aktör, Amber Heard'ün söz konusu fotoğrafı bilerek çektiğini söyledi

Johnny Depp fotoğrafta "bayılmadığını" sadece "uyuyakaldığını" söyledi (Reuters)

Hollywood yıldızı Johnny Depp'in uyuşturucu kullandıktan sonra koltukta baygın bir halde yatarken görüldüğü fotoğraf aktörün, eski eşi Amber Heard'e açtığı iftira davasında gösterildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin Virginia eyaletinin Fairfax şehrinde görülen davanın perşembe günkü duruşmasında Depp'in üzerine dondurma dökülmüş halde "kendinden geçtiği" fotoğraf gündem oldu.

35 yaşındaki aktrisin avukatları 2014'te çekildiği belirtilen fotoğrafta "Depp'in kendinden geçtiğinin" görüldüğünü söylerken aktör bu ifadeye karşı çıktı. 58 yaşındaki aktör 17 saat çalıştıktan sonra opioid kullandığını ve "uyuyakaldığını" söyledi. Opioid sınıfı uyuşturucu morfin ve eroin gibi güçlü ağrı kesici etki gösteren kimyasalların hepsini adlandırmak için kullanılıyor. 

Aktör, uykuya dalacağını bildiği için Heard'ün kendisine kasten dondurma verdiğini de iddia etti. Depp, "Bu onun için harika bir fotoğraftı" dedi.

Mahkemede gösterilen bir başka fotoğraftaysa cam bir masanın üzerinde yarım şişe viski, kokain şeritleri ve Keith Richards'ın CD'leri yer alıyor. 

 

 

Sabahları sık sık viski içip içmediği sorulduğunda Depp, "Hep mutlu bir zaman değil midir?" diye cevap verdi ve bu yanıt salonda kahkahalara neden oldu.

Amber Heard'ün avukatları Depp'in müvekkillerini fiziksel ve cinsel olarak taciz ettiğini ileri sürüyor. Aktör iddiaları reddetse de Heard'ün avukatları, Depp'in o anları hatırlayamayacak kadar sarhoş olduğunu iddia ediyor. 

"Heard'e dokunmadım"

35 yaşındaki aktrisin avukatları Depp'in mesajlarını da jüri üyelerine gösterdi. Haziran 2013'te Depp'in oyuncu arkadaşı Paul Bettany'ye attığı mesajda, "Hadi Amber'i yakalım" ifadeleri yer alıyor. 

Sonraki mesajdaysa şunlar yazıyor:

Yakmadan önce onu boğalım!!! Öldüğünden emin olmak için yanmış cesedini becereceğim.

Çiftin Batı Hollywood'daki evlerinde kavga ederken çekilmiş görüntülerinin gösterilmesinin ardındansa Depp, "Birkaç dolaba saldırdım ama Heard'e dokunmadım" dedi. 

 

AFP.jpg
Depp mahkemede hakkında​​​​​​​ki iddialara yanıt verdi (AFP)

 

Videoda Depp'in dolapları çarptığı, etrafa bir şeyler fırlattığı ve kendisine bir kadeh şarap doldurduğu görülüyor.

Depp ayrıca, "Heard'ü korkutmaya çalışmadım… Madem korkuyordu, neden gitmedi?" dedi. 

"Bir daha asla yapmayacağım"

Heard'le kavga ettikten sonra Boston'dan Los Angeles'a uçakla gittiği sırada Depp, Bettany'ye attığı mesajdaysa "içki meselesini gerektiği gibi bırakacağını" söylüyor. 

Depp'in yazdığı metinde şunlar yer alıyor:

Geçen pazar Los Angeles'a uçmak için Amber'i almadan önce bütün gece içtim… Çirkindi dostum… Günlerce yemek yemedim… Kokain… Yarım şişe viski, bin tane red bull ve votka, hap, uçakta iki şişe şampanya.

Depp'in uçuştan sonra Heard'e özür mesajı gönderdiği de mahkemede dile getirildi. Mesajda şunlar yazıyordu:

Bir kez daha utanç ve pişmanlık içinde buluyorum kendimi. Tabii ki üzgünüm. . . Ama bir daha asla yapmayacağım. Senin için daha iyi olmak istiyorum. Kendim için de. Mecburum. Hastalığım sessizce yaklaştı ve beni ele geçirdi.

Depp daha önce, Marilyn Manson da dahil olmak üzere geçmişte ünlü arkadaşlarıyla uyuşturuc kullandığını ve hatta 2015'te Avustralya'ya yaptığı bir gezi sırasında Manson'ın asistanından hap almaya çalıştığına dair ifade vermişti.

Manson'la kokain içip içmediği sorulduğunda Depp, "Belki birkaç kez birlikte kokain içtik" dedi. Aktör sonrasında şöyle şaka yaptı:

 Bir keresinde Marilyn Manson'a çok konuşmayı kesmesi için hap verdim.

Karayip Korsanları (Pirates of the Caribbean) serisinin yıldızı, Heard'ün 2018'de The Washington Post'ta yayımlanan ve şiddet gördüğünü iddia ettiği yazının üzerine 35 yaşındaki aktrisi mahkemeye vermişti. 

Söz konusu yazıda Depp'in adı geçmese de aktörün avukatları makalenin yanlış bir şekilde Heard'ün evliyken şiddet gördüğünü ima ettiğini öne sürüyor. Depp bu nedenle 50 milyon dolar tazminat talep ediyor. 

 

Independent Türkçe, The New York Post, Marca

DAHA FAZLA HABER OKU