CHP'li Özel'den tepki: Ülkeyi yöneten bir adamın gönlü yapıldı

Özel Gezi Davası kararına ilişkin, “Adaletin kanını emen bu vampire tek başımıza gücümüz yetmez ama hepimizin gücü yeter” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi Parkı davasında mahkemenin kararını değerlendirdi.

İstanbul Adliyesi önünde konuşan Özel, “Burada sonlanan davada hukukun ve adaletin gereği yapılmadı. Sadece ülkeyi yöneten bir adamın gönlü yapıldı” dedi.

Özel şunları kaydetti:

Sadece ülkeyi yöneten bir adamın gönlü yapıldı. Verilen kararları tanımıyor. O mahkemeler önce kanunlardan sonra anayasadan alıyor gücünü. Kuvvetler ayrılıklarını ayaklar altına alan birisi kendi meşrutiyetini ortadan kaldırıyor. Ağaçları kurtarmış bir protestoyu şeytanlaştırma, ötekileştirme ve hedef göstermenin son noktasıdır. Herkesin adalet talebinin kanını emerek biraz daha yaşamaya çalışmaktadır. Adaletin kanını emen bu vampire tek başımıza gücümüz yetmez ama hepimizin gücü yeter.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, firariler eski CIA danışmanı Henri Barkey ve Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 9'u firari 17 sanığın "15 Temmuz darbe girişimi" ile "Gezi Parkı olayları"na ilişkin iddialar kapsamında yargılandığı dava, karara bağlandı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'ya, TCK'nın 312/1 maddesi gereğince "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, sanığa verilen toplam ceza süresi ve infaz koşullarını dikkate alarak Kavala'nın bu suçtan hükümle beraber tutuklanmasına hükmetti.

Osman Kavala hakkında, TCK'nın 312/1 maddesinden ceza verildiğine vurgu yapan mahkeme heyeti, bu nedenle sanığın, "mala zarar verme", "Nitelikli mala zarar verme" tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma", "İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme", "Nitelikli yağma", "Nitelikli yaralama" suçlarından hüküm kurulmasına yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Kavala'nın "Siyasal ve askeri casusluk" suçundan her türlü şüpheden uzak, tam bir kanaat uyandıran kesin ve yeterli bir delil bulunmaması nedeniyle beraatine hükmederek bu suçtan tahliyesini kararlaştırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU