Erdoğan’dan Biden’a: Bunları bilmeden Türkiye'ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin ifadelerinin yalan ve yanlış bilgiler üzerine kurulu olduğunu belirti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı; gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Erdoğan, “Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını öne çekerek cuma gününden itibaren ödeyeceğiz. 15 milyar liralık ilave Sosyal Yardım Destek Paketi'yle ilgili çalışmaların sonuna gelinmiştir. Yakında uygulamaya geçireceğiz” dedi.

“Açıkça ilan ediyorum”

Erdoğan temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını artıranlara, “Bundan sonra milletimizin temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını sebepsizce artıranlara karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğimizi açıkça ilan ediyorum” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi darbelerin utancından kurtardık, hayat pahalılığının da üstesinden geleceğiz.

1915 tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Galiçya'dan Libya'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada verdiğimiz savaşların hiçbirinde utanç verici bir sahne göremezsiniz, bulamazsınız” diyerek, "Çeşitli ülkelerin yönetimleri ve parlamentoları tarafından güya tanınan Ermeni iddialarına ilişkin ifadelerin bizim nezdimizde hiçbir hükmü yoktur” tepkisi gösterdi.

Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden’a yönelik şu ifadeleri kullandı:

Sayın Biden'ın, Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye'ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil

Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin ifadelerinin tamamının yalan, yanlış bilgiler üzerine kurulu olduğunu kaydeden Erdoğan, “Üzerinde durmaya değer bile bulmuyoruz" diye konuştu.

HDP’li Paylan’a: Açık bir ihanet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li Garo Paylan'ın tartışılan ve iade edilen kanun teklifinin “densizlik” olarak niteleyerek, “Milli iradenin tecelligahı bu yüce kurumda sergilenmesini açık bir ihanet olarak görüyoruz” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

TBMM'nin haddi de hukuku da ahlakı da çiğneyen bu alçaklığın hesabını müsebbibinden soracağına ve gereğini yapacağına inanıyorum"

“2022’de 1000 terörist etkisiz hale getirildi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece 2022 yılında son operasyonlar dahil olmak üzere güney sınırlarımızda etkisiz hale getirilen terörist sayısı bini bulmuştur” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU