Beyaz Saray'da kristal sıkıntısı

Tam teşekküllü bir akşam yemeği için en son Nixon döneminde yeni kristal alınmış

Kraliçe II. Elizabeth, 2007'de Beyaz Saray'da düzenlenen resmi yemekte George W. Bush'a kadeh kaldırıyor (AFP)

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth'ten Nelson Mandela'ya kadar tüm bu gösteriş ve süslemelere layık görülen dünya liderleri, neredeyse 100 yıldır Beyaz Saray'daki resmi yemeklerde ağırlanıyor.

Ancak Joe Biden'ın Beyaz Saray'ındaki sosyal etkinlikler yeniden hareketlenmeye başlarken, ülkenin en ünlü hanesi kronik bir kristal kıtlığıyla karşı karşıya.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray Tarihi Derneği'ne (White House Historical Association) göre 400 kadar misafirin katıldığı tam teşekküllü bir akşam yemeği için en son Nixon döneminde yeni kristal alınmıştı.

CNN uygun cam eşya kıtlığının, en azından George W. Bush'un başkanlığına kadar uzanan bir sorun olduğunu bildirdi. O dönemde yılda bir kez gösterişli resmi yemekler düzenleniyordu.

Barack Obama da geleneği devam ettirerek Çin Devlet Başkanı Şi Cinping (Ne-Yo'nun gösterisiyle beraber), Japonya'nın lideri Şinzo Abe ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'i ağırlamıştı.

CNN, birbiriyle uyumlu 350 kadar takıma ihtiyaç duyulan bu durumlarda cam eşyaların kiralandığını bildirdi.

CNN'e konuşan eski bir Beyaz Saray yetkilisi, "Bu, Rent the Runway şirketinin elbisesiyle Met Gala'ya gitmek gibi" dedi.

Buyurun, Beyaz Saray'dasınız ama yerel yemek şirketinizden alabileceğiniz bardaklardan içiyorsunuz. Kimileri bunun büyük bir mesele olduğunu düşünmüyor ama bazıları da gerçekten ama gerçekten önemsiyor.
 

michelle-barack-obama.jpg
2016'da Michelle ve Barack Obama, 5 İskandinav ülkesinin liderlerinin resmi yemeğe katılmasını beklerken (AFP)​​​​​​​


ABD'nin geleneksel müttefiklerinin çoğunu bezdiren Donald Trump yönetimindeyse sadece iki resmi yemek düzenlenmişti: 2018'de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanual Macron için ve nispeten mütevazı bir etkinlikte 2019'da da Avustralya Başbakanı Scott Morrison için.

Beyaz Saray'ın geleneklerini sürdürme görevi First Lady'ye düşüyor.

CNN'in haberine göre Melania Trump kristal kıtlığının farkındaydı ama Beyaz Saray'ın kristal dolabındaki eksikleri tamamlamayı reddetti.

The Independent, yorum almak için Melania Trump'la iletişime geçti ancak henüz yorum alamadı.

Pandeminin etkisinin azalması ve diplomasi ihtiyacının da hiç olmadığı kadar önemli bir hal almasıyla mevcut kadeh takımlarını karıştırıp uyumlulaştırma uygulamasına devam edip etmeme, takım kiralayıp kiralamama ya da yenilerini satın alıp almama kararını Jill Biden verecek.

CNN'e konuşan Beyaz Saray Tarihi Derneği Başkanı Stewart McLaurin, Dr. Jill Biden herhangi bir yardıma ihtiyaç duyarsa, bu yardımı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

McLaurin, "Kennedylerden bu yana 12 başkanla birlikte çalıştık ve doğal olarak neyin gerekeceğine ya da neyin iyi bir yatırım olacağına dair daha uzun süreli bir bilgi birikimine sahibiz ama bizim işimiz eleştirmek değil" dedi.

Bunun için hiç lobicilik yapmadığımızı söyleyebiliriz, biz sadece değerlendirme yapıyoruz. Tüm First Lady'lerin rolüne saygılı olmak istiyoruz.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU